Ο Διονύσης Σαββόπουλος εδώ και χρόνια έχει αποδείξει έμπρακτα πως ούτε θέλει ούτε πρόκειται να κρυφτεί από τα παιδιά. Θέλει μαζί τους να μεγαλώσει, θέλει μαζί τους να τραγουδάει και να σιγοψιθυρίζει τις ώρες που ο φόβος για τον χρόνο της ωρίμανσης μάς επισκέπτεται, έτσι για να τον νανουρίσει, να τον απαλύνει.

Για αυτό άλλωστε και ενώνει τη φωνή του, και συμπαρασύρει με τον ρυθμό του που χρόνια αντέχει χωρίς να τρίζει, τα παιδιά της Σχολής Μωραΐτη, για καλό πάντα σκοπό, την Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 20:00, στη φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώνεται στο σχολείο με στόχο την ενίσχυση του έργου της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ζωοδόχος Πηγή». Η συναυλία θα υποστηρίξει τη συνέχιση του προγράμματος μουσικοθεραπείας στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτισμού (ΕΘΜΑ) για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στη συναυλία συμμετέχουν μέλη της Παιδικής Χορωδίας Δημοτικού, μέλη της Ορχήστρας της στ΄ Δημοτικού, σολίστ από το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ο Όμιλος Μουσικής Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη, καθώς και η Ορχήστρα της ΜΟΜ – Μικρή Ορχήστρα Μουσικοπαρέας.

«H Μουσικοπαρέα είναι ένας κοινωφελής φορέας που προσφέρει δωρεάν μουσικές συνεδρίες σε ευπαθείς ομάδες που προσφέρονται εθελοντικά, από εξειδικευμένους μουσικούς. Έτσι, ηλικιωμένοι, παιδιά και νέοι με δυσκολία στην επικοινωνία, λόγω αναπηρίας, ασθένειας ή ηλικίας, μπορούν να διευκολυνθούν, σημαντικά μέσω της κατάλληλης χρήσης της μουσικής. Η μουσική βοηθά την επικοινωνία, την κοινωνικότητα και την ψυχική, νοητική και σωματική ενεργοποίησή τους με ένα φυσικό και αβίαστο τρόπο», δηλώνει η κα Χριστίνα Ρούκνερ, υπεύθυνη των εκδηλώσεων της χορωδίας αλλά και του τμήματος Γερμανικών της Σχολής αλλά και του Αυστριακού Ινστιτούτο Ελλάδας

«Έτσι κάπως ξεκίνησε και αυτή η υπέροχη πρωτοβουλία. Η “Μουσικοπαρέα”, προσέγγισε τον κ. Σαββόπουλο και όλοι μαζί αποφασίσαμε με σύνολα από όλο το σχολείο, να πλαισιώσουμε αυτή την εκδήλωση. Συμμετέχει η χορωδία της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού του σχολείου, η ορχήστρα της ΣΤ’ δημοτικού και σολίστ από το δημοτικό με μπουζούκι και τρομπέτα, το Γυμνάσιο με τσέλο και βιολί, και ο όμιλος μουσικής του Λυκείου. Η Μουσικοπαρέα και οι μουσικοί του κ. Σαββόπουλου φυσικά συμμετέχουν αφιλοκερδώς», θα συνεχίσει η κα Ρούκνερ.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος, υπεύθυνος μουσικής της Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού της Σχολής Μωραΐτη, έχει κάνει την ενορχήστρωση των τραγουδιών του κου Σαββόπουλου και για τη χορωδία αλλά και τους σολίστ.

«Μια υπέροχη σύμπραξη όλων των βαθμίδων του σχολείου, με τέτοιο τρόπο ώστε να τους αναπτύξουμε την αίσθηση της αλληλεγγύης, της συνεργασίας ώστε να γίνουν άνθρωποι που προσφέρουν. Μια συγκλονιστική διαδρομή, δύσκολη, αλλά είναι μια ευκαιρία να κάνουν άλμα στην μουσική τους πρόοδο. Τα παιδιά είναι ζωντανά και ενώ στην αρχή τα παιδιά αντιμετώπισαν με δυσπιστία την ανακοίνωση της παρουσίας του Δ. Σαββόπουλου στην εκδήλωσή μας, όταν κατάλαβαν ότι όντως θα γίνει, τα έδωσαν όλα. Η συνεργασία των παιδιών, με τον Διονύση Σαββόπουλο ήταν άψογη καθώς τους αντιμετώπισε σαν επαγγελματίες», θα μας δηλώσει ο Γ. Αντωνόπουλος.

Μια βραδιά γεμάτη τραγούδι μάς περιμένει όλους αύριο στο χώρο της Σχολής Σχολής Μωραΐτη, με μικρά και μεγάλα αστέρια.

Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 12€. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο ταμείο της Σχολής Μωραΐτη και έχουν ήδη ζητηθεί περισσότερα από 800 εισιτήρια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 6795000.

Λίγα λόγια για τη Ζωοδόχο Πηγή

Η Ζωοδόχος Πηγή έχει ως στόχο την ενίσχυση κοινωφελών φορέων και φυσικών προσώπων με διαπιστωμένες σοβαρές ανάγκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το 2015 εγκαινίασε το πρόγραμμα «Μουσικοπαρέα» το οποίο χρησιμοποιεί τη μουσική, σύμφωνα με διεθνώς έγκυρες πρακτικές, για να διευκολύνει άτομα στα οποία η ασθένεια έχει περιορίσει τη δυνατότητα επικοινωνίας, ενεργοποιώντας τα σε ψυχικό, νοητικό και σωματικό επίπεδο.

Επισκέπτεται κάθε εβδομάδα 24 κέντρα, δημόσια και μη-κερδοσκοπικά Γηροκομεία με ανοιακούς ηλικιωμένους και Κέντρα Ειδικής Αγωγής με παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση ή αυτισμό.

Info:

«Μεγαλώνουμε τραγουδώντας Σαββόπουλο» | 24 Μαΐου | Σχολή Μωραΐτη