Το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ανακοινώνει ότι στις 17 Μαρτίου 2021 υπογράφηκε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στο Σωματείο των Εργαζόμενων και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ένα μεγάλο βήμα έγινε για τους εργαζόμενους στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς στις 17/03/2021 υπογράφηκε για πρώτη φορά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στο Σωματείο των Εργαζόμενων και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου. Έγινε το πρώτο βήμα για την κατοχύρωση μιας σειράς εργασιακών δικαιωμάτων που για δεκαετίες ολόκληρες ήταν χαμένα στο θολό εργασιακό τοπίο των εποπτευόμενων Ν.Π.Ι.Δ.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την επικύρωση της Σ.Σ.Ε. από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Οικονομικών και την οριστική της εφαρμογή.

Σε μια περίοδο που τα εργατικά δικαιώματα και η συλλογική διαπραγμάτευσή τους βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, με την κυβέρνηση να καταθέτει ένα νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα, που έρχεται να ισοπεδώσει ό, τι άφησαν όρθιο τα μνημόνια των προηγούμενων δέκα χρόνων, η αγωνιστική διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. σε κάθε χώρο δουλειάς είναι ένα ανάχωμα στην επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Να αποσυρθεί αμέσως το αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.
Αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία.

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης»