Οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα για την κλοπή μιας τοιχογραφίας του μυστηριώδους καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, αφιερωμένη στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι το 2015. Το έργο ανακτήθηκε σε μια αγροικία στην Ιταλία, κοντά στην ακτή της Αδριατικής, νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Σε μια επίσκεψη στο Παρίσι το 2018, ο Banksy εγκατέστησε την τοιχογραφία μιας γυναίκας με ζοφερή εμφάνιση με πέπλο σε μια ατσάλινη πόρτα έξω από το θέατρο Μπατακλάν για να τιμήσει τις 90 ζωές που χάθηκαν. Η εικόνα αυτού του σύγχρονου επιτύμβιου έκανε τον γύρο του κόσμου και το διάσημο έργο εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο από μια σπείρα που το αφαίρεσε με εργαλεία διάρρηξης.

Το έργο ήταν σε καλή κατάσταση και βρέθηκε μετά από συντονισμένες έρευνες της γαλλικής και της ιταλικής αστυνομίας. Το έργο που ήταν φτιαγμένο πάνω στη μεταλλική πόρτα του Μπατακλάν, αποκαλύφθηκε ξανά στο κοινό και θα τοποθετηθεί εκ νέου στη θέση του.

«Ανήκει στο Μπατακλάν», δήλωσε ο Christophe Cengig, υπεύθυνος για την έρευνα της γαλλικής πρεσβείας, στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε το έργο στα ΜΜΕ. «Ανήκει σε όλη τη Γαλλία, κατά μία έννοια», ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιοκτήτες του θεάτρου Μπατακλάν «ήταν ενθουσιασμένοι, πολύ χαρούμενοι» που το έργο είχε ανακτηθεί.

Η μανία για να αποκτηθεί ένα έργο του Banksy δε σταματά εδώ. Τον Μάιο, ένας κλέφτης συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να κλέψει ένα έργο του Banksy από ένα νοσοκομείο στο Σαουθάμπτον του Ηνωμένου Βασιλείου, λίγες μόνο ημέρες μετά την εγκατάστασή του.