Η ψηφιακή πλατφόρμα πολιτισμού Culture365 και η Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων Ελένη Αποστολοπούλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Τέχνη γένους θηλυκού» από τις 3 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2021.

Η έκθεση παρουσιάζει ως θέμα της τη γυναίκα και τα δικαιώματα της στη σύγχρονη κοινωνία. Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθεί μια «αναγεννημένη» γυναίκα μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών. Η έκθεση εξετάζει τον τρόπο που η γυναίκα παλεύει για την θέση που της αξίζει στην κοινωνία τον τρόπο που βιώνει τη βία και τη στέρηση των δικαιωμάτων της τα βλέμματα που δέχεται αλλά και τον τρόπο που η ίδια η τέχνη οφείλει να βοηθήσει την γυναίκα προφέροντας της καταφύγιο.

Τα έργα αποπνέουν αυτήν τη νέα ματιά απέναντι στη γυναίκα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη σημερινή εποχή αλλά και πιο συγκεκριμένα το πως είναι να είσαι γυναίκα καλλιτέχνης στην Ελλάδα του σήμερα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλίκη Αμυραλή, Ζάνα Βόσσου, Μαριαλένα Γεροδήμου, Mihaela Constantin, Σωτήρης Ηλιάδης, Χρήστος Καστρινάκης, Θεόδωρος Κεμίδης, Ευστρατία Μαχαιρίδη, Ξανθή Τουτουνζόγλου, Στέλιος Τσιμογιάννης

Πληροφορίες

Είσοδος στην ψηφιακή έκθεση: https://www.artsteps.com/view/608dd218eea7393bef643e55 
Διάρκεια: 3 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2021

Εικαστική Επιμέλεια: Ελένη Αποστολοπούλου
Οργάνωση & Επικοινωνία: Culture365