Έναντι 135 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να πωληθεί η περίφημη βίλα στο Μπέβερλι Χιλς, στην οποία φιλοξενήθηκαν σημαντικά γεγονότα και ισχυροί άνθρωποι του πλανήτη. Χτισμένη το 1927, η υπερπολυτελής βίλα που απλώνεται σε 14,000 στρέμματα και διαθέτει 19 υπνοδωμάτια, 29 μπάνια, αίθουσα χορού και μια βιβλιοθήκη δύο ορόφων, φιλοξένησε, μεταξύ άλλων και τα γυρίσματα των εμβληματικών κινηματογραφικών ταινιών «Ο Νονός» και «Ο Σωματοφύλακας».

Οι νεόνυμφοι Κένεντι στη διάσημη βίλα

Σχεδιαστής της είναι ο Γκόρντον Κάουφμαν, δημιουργός του Hollywood Palladium, του φράγματος Χούβερ και του κτιρίου της Los Angeles Times στην πλατεία Times Mirror. Γνωστή και ως «The Beverly House», στη διάσημη βίλα φιλοξενήθηκαν το 1953 οι νεόνυμφοι Τζον και Τζάκι Κένεντι, ενώ για καιρό έζησαν εκεί η ηθοποιός Μάριον Ντέιβις και ο εκδότης Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ. Όταν παντρεύτηκαν, ο JFK είχε εκλεγεί Αμερικανός Γερουσιαστής και ήταν 36 ετών, ενώ η Τζάκι μόλις 24.

Απέχει μόλις τρία τετράγωνα από τη λεωφόρο Sunset Boulevard και το Beverly Hills Hotel. Μάλιστα, οι νεόνυμφοι Κένεντι υπέγραψαν και μια τετρασέλιδη χειρόγραφη επιστολή, χαρακτηρίζοντας τις μέρες που πέρασαν εκεί «σαν να ήταν Χριστούγεννα». Το 1990 έγινε μια μεγάλη επέκταση στο κτήμα, αυξάνοντας σημαντικά το μέγεθός της βίλας. Οι κήποι σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Πολ Θιν.

Φωτογραφίες: Jim Bartsch