Η γκαλερί The Breeder ανακοινώνει την πρώτη Community Auction στην Αθήνα από την Πέμπτη 18 έως το Σάββατο 20 Iουνίου, με σκοπό την υποστήριξη των καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Για τρία εικοσιτετράωρα, οι φιλότεχνοι της Αθήνας, αλλά και αυτοί που θέλουν να δουν και να γνωρίσουν τα πρόσωπα και τα έργα της καλλιτεχνικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται στην πόλη θα έχουν την ευκαιρία απολαύσουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό έργων που συγκροτήθηκε από το ταλέντο, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνικών δυνάμεων που για πρώτη φορά μέσω των έργων τους θα συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο.

Η The Breeder κάλεσε τους καλλιτέχνες, παραχωρώντας τους χώρους της γκαλερί,  προκειμένου να εκθέσουν και να δημοπρατήσουν τα έργα τους σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κοινότητα μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του covid-19 για τους καλλιτέχνες.

Στην πρόσκληση της γκαλερί η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά θερμή. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικές γενιές, χώρες, ιστορίες και δουλεύουν με διαφορετικά υλικά έστειλαν τα έργα τους. Λάδια, ακουαρέλες, εγκαταστάσεις, έργα μικτής τεχνικής, σχέδια και γλυπτά, γεμίζουν το χώρο της οδού Ιάσονος και παρουσιάζουν την πολύ ταλαντούχα δυναμική καλλιτεχνική σκηνή προσφέροντάς μας και τη συνειδητοποίηση ότι η Αθήνα είναι ένα κέντρο σύγχρονης τέχνης που αξίζει να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε στο μεγάλο του φάσμα.

Οι επισκέπτες, από την Πέμπτη 18/6 έως το Σάββατο 20/6 (Πέμπτη και Παρασκευή 12-8, Σάββατο 12-6) μπορούν να επισκέπτονται την γκαλερί για να δουν τα έργα από κοντά και να δηλώσουν τις προσφορές τους για αυτά που θα προτιμήσουν. Η αρχική τιμή πλειοδοσίας για κάθε έργο είναι 200ευρώ +ΦΠΑ.

Το 100% των εσόδων θα πάει αποκλειστικά στους καλλιτέχνες. Με αυτή την έκθεση της κοινότητας το αθηναϊκό κοινό θα μπορέσει να δει και να ενισχύσει έμπρακτα μια κοινότητα η οποία υφίσταται σήμερα τις επιπτώσεις της κρίσης και η οποία μας προσφέρει τις ιδέες, την πνευματικότητα και τα έργα της, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες παίρνουν μέρος οι: Σοφία Στέβη, Joanna Burtenshaw, Νάνα Σαχίνη, Πάνος Παπαδόπουλος, Αριστείδης Λάππας, Γιώργος Τσεριώνης, Αλέξανδρος Σιμόπουλος, Florent Frizet, Μαρίλια Κολυμπίρη, Γεωργία Κοτρέτσος, Κανέλλα Αράπογλου, Στέλλα Καπεζάνου, Μίμα Ραζέλου, Georges Jacotey, Daglara, David Fenwick, Δέσποινα Χαριτωνίδη κ.ά.