Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι μόνο ένας ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης, αλλά και έντονα παραγωγικός. Ενώ ακόμα το σινεφίλ κοινό ανά τον κόσμο προσπαθεί να καταλήξει αν η τελευταία του ταινία, «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού», ξεπέρασε τις προσδοκίες ή δεν έφτασε καθόλου τον πήχη που είχε βάλει ψηλά με τον «Αστακό», εκείνος ετοιμάζει ήδη την νέα του ταινία.

Χωρίς τη συμμετοχή του Ευθύμη Φιλίππου ή του ίδιου στο σενάριο, ο Λάνθιμος σκηνοθετεί το «The Favourite» που έγραψαν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα, έχοντας στο δυναμικό τους τρία δυνατά ονόματα του Χόλιγουντ: Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν.  

Γιώργος Λάνθιμος & Ρέιτσελ Βάις (Φωτογραφία: Daniel Bergeron)

Γιώργος Λάνθιμος & Ρέιτσελ Βάις (Φωτογραφία: Daniel Bergeron)

Η Fox Searchlight έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη αφίσα της ταινίας, στην οποία υπάρχει και μια μικρή πρώτη σύνοψη της ιστορίας. Δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κανείς, πως μπορεί να σχετίζονται μεταξύ τους οι “ανανάδες”, οι “αγώνες πάπιας” και τα “κουνέλια” με την Αγγλία του 18ου αιώνα. Στον απρόσμενο και συχνά παράδοξο κινηματογραφικό κόσμο του Λάνθιμου, βέβαια, όλα μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Τουλάχιστον, μένει να το δούμε.

Η σύνοψη της ταινίας στην αφίσα:

«Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρ’ όλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά ευδοκιμούν. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ (Έμμα Στόοουν), φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς τα θέματα του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της, ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανέναν άντρα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…».

The Favourite

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου 2018.