Intro

Στο πλαίσιο της δράσης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου «Άνοιγμα στην πόλη» η ομάδα θεάτρου «τ ρ ι ς» παρουσιάζει στο Μέγαρο Υπατία, 26 – 30 Ιουνίου, το έργο «Ζεμφύρα ή το μυστικό της Πασιφάης» του Ανδρέα Εμπειρίκου. Γραμμένο το 1945, μέσα στο ζοφερό κλίμα του εμφυλίου, το έργο αυτό αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Τα χαϊμαλιά του Έρωτα και των Αρμάτων».

Η Ομάδα Θεάτρου «τ ρ ι ς» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2015 από τους Χρηστίνα Γαρμπή, Κώστα Κουνέλλα και Βασίλη Σαφό, απόφοιτους του Ωδείου Αθηνών. Στόχος αυτού του σχήματος είναι η δημιουργία μιας συνέχειας στη θεατρική τους δημιουργία. Ύστερα από την πρώτη τους συνεργασία στην «Ιστορία του Στρατιώτη» του Charles-Ferdinand Ramuz  γεννήθηκε ενστικτωδώς η ανάγκη για τη δημιουργία ενός σταθερού πυρήνα. Βασικά εργαλεία της δουλειάς τους είναι η σωματική αφήγηση και το στοιχείο του παιχνιδιού. Η  πορεία της ομάδας συνεχίστηκε με την παράσταση «Μίχαελ Κόλχαας – Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Χάινριχ φον Κλάιστ, η οποία παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Bios.

The One Weeks Journal

Ομάδα Θεάτρου τ ρ ι ς

Ημέρα 1η

«Ένα πλάσμα ευρύστερνον, ένα δασύμαλλον και ηλιοκαές πλάσμα στιβαρόν, με μάτια γαλανά εκτάκτου και εκθαμβωτικής στιλπνότητος με κοιτάζει καρφωτά, με ένα παράξενο πλατύ μειδίαμα στα χείλη. Ανάμεσα στα σκέλη του ξεφυτρώνει σαν ογκώδης ορθωμένη ράβδος μέσα από κόκκινες τρίχες σγουρές ένα βαρύ πέος σηκωμένο, βαρύ και ωστόσο ελαφρύ, ένα μεγάλο πέος με πορφυρένια κεφαλή». (Κωνσταντίνος Κουνέλλας, φωτό: Τζίνα Σταυρουλάκη)

Ημέρα 2η

«Κάτω από την τεράστιαν τένταν, ο τσίρκος τώρα εκόχλαζε και εβόα». Φτιάχνοντας το δικό μας τσίρκο. (Βασίλης Σαφός, Χρηστίνα Γαρμπή, φωτό: Τζίνα Σταυρουλάκη)

Ημέρα 3η

Ωδή στις αδικημένες λέξεις…
«Εν τούτοις το κλίμα που εδημιούργει πέριξ αυτής η ξανθή θηριοδαμάστρια ήτο τοιούτον ώσται αυταί, αι άλλωστε τόσον εκφραστικαί και τόσον αδικημέναι λέξεις, δεν εφαίνοντο ποτέ χυδαίαι, ούτε προσβλητικαί..»

Ημέρα 4η

Μουσική πρόβα στον κήπο του Μεγάρου Υπατία με τον Κορνήλιο Σελαμσή. «Τίποτε μη φοβάσαι. Έαρ, Χειμώνα, Θέρος…»

Ημέρα 5η

Στήσιμο φώτων με τον Σάκη Μπιρμπίλη. Η πρεμιέρα πλησιάζει!

Ημέρα 6η

Οι τρεις ήρωες προετοιμάζονται να συναντηθούν επί σκηνής. «Σήμερον και καθ’ εκάστην (26-30/06), εις το ιπποδρόμιον El Dorado (Μέγαρον Υπατία),  η ξανθή γόησσα Ζεμφύρα με τα λεοντάρια της Bobby Ζαμβέζη Darling  Τσαρ Liggia Kittie και Fanny

Ημέρα 7η

«Η πραγματικότης είναι η Ζωή και η ζωή είναι ο Έρως», από το τρίτο μέρος (Βεατρίκη ή ο Έρωτας του Buffalo Bill) της τριλογίας «Τα Χαϊμαλιά του Έρωτα και των Αρμάτων» του Ανδρέα Εμπειρίκου (εκδόσεις Άγρα).

Στοιχεία παράστασης

«Ζεμφύρα ή Το Μυστικόν της Πασιφάης» του Ανδρέα Εμπειρίκου
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Ομάδα Θεάτρου τ ρ ι ς
26-30 Ιουνίου 2018
Στον κήπο του Μεγάρου Υπατία

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία – Δραματουργική επεξεργασία: Χρηστίνα Γαρμπή, Κωνσταντίνος Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός (Ομάδα Θεάτρου τ ρ ι ς)

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κορνήλιος Σελαμσής
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Φώτη
Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Ζιώγας
Σκηνογραφία: Άρτεμις Σιέρρα
Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Φωτογράφος: Χρήστος Συμεωνίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζίνα Σταυρουλάκη
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Αρεταίος
Τεχνικός – Bοηθός φωτιστή: Παναγιώτης Φουρτούνης
Κατασκευή Σκηνικού: ReCompulsive Behaviours Creative Studio