Intro

Ο Λάζαρος Βαρτάνης παίρνει στα χέρια του το «The One Weeks Journal» μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα του στο Θέατρο Επί Κολωνώ για την παράσταση «Mall» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Αναστάση Πινακουλάκη, που ξεκινάει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα κάνει πρόβες για το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για 10 παραστάσεις από 8 Νοέμβρη.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο Λάζαρος φοράει 41-42 νούμερο παπούτσι (σε περίπτωση που θέλετε να του πάρετε δώρο) και ότι το αγαπημένο του φαγητό είναι το σνίτσελ, αλλά μόνο από τα χεράκια της μανούλας του.

Ημέρα 1η

Δευτέρα. Καινούργια –hardcore– βδομάδα ξεκινάει με πρωινό ξύπνημα για διάβασμα. «Mall» και «Δεσποινίς Τζούλια». Και εναλλάξ. Πλησιάζει η 7η Οκτωβρίου και η πρεμιέρα του πρώτου.

Και αυτή τη βδομάδα έχω να τη φωτογραφήσω! Ωραία!

Ομαδικό πρωινό ξύπνημα λοιπόν με καφέ. Ο Kωνσταντίνος Ασπιώτης και ο Φώτης ξέρουν πως σε λίγο θα κάνω πρόβα στο σπίτι για το «Mall» και θα πρέπει να φύγουν ή έστω να κρυφτούν στα δωμάτια. Ή έστω να μη μιλάνε…

Η ώρα μ΄αυτά και με ‘κείνα πάει 11:00. Ο Αναστάσης Πινακουλάκης μου φέρνει –όπως πάντα– παραμύθια και καλεσμένο γκεστ. Και τι δεν έχω κάνει πια σ΄αυτές τις πρόβες, αλλά χαλάλι γιατί έχει γράψει έναν πραγματικά καταπληκτικό μονόλογο. Από αυτούς που κάθε ηθοποιός θα ονειρευόταν να βρεθούν στο δρόμο του. Η ιστορία έχει να κάνει με έναν πωλητή σε κατάστημα παιχνιδιών που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει απαγάγει ένα παιδί προς παραδειγματισμό των γονιών του!!! Δυνατό;;;

Κάποιες πολλές ώρες μετά η πρόβα τελειώνει και η νύχτα ξεκινάει. Βραδιά βραβείων και συναντήσεων με φίλους που έχω να δω καιρό. Τάκης, Μάριος και Αλέξανδρος μου ποζάρουν.

Ημέρα 2η

Το πρωινό της Τρίτης είναι δύσκολο. Όπως πολλοί ηθοποιοί, έτσι και γω, πρέπει να κάνουμε παράλληλες δουλειές. Μην αναρωτηθείτε γιατί. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Ξύπνημα λοιπόν στις 6:00 και δουλειά στις 7:30. Και πριν από αυτό, μοιράζω τη ζωή μου ανάμεσα σε μετρό και λεωφορεία.

Και έρχεται η ώρα για «Τζούλια». Στρίντμπεργκ. «Ζαν». Δε χρειάζονται παραπάνω συστάσεις. Απλά πολλά πολλά περαστικά μου.

Και η βραδιά κλείνει με σερφάρισμα και Star Wars. Ναι, ομολογώ είμαι άρρωστος. Διαβάζω κάθε μα κάθε μέρα νέα, υποθέσεις, σενάρια για τη νέα ταινία. «Οι τελευταίοι Τζεντάι».

Ημέρα 3η

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα. Σ΄αυτό το μονόλογο δεν είμαι μόνος. Έχω κρυμμένους φίλους. Το τι κάνουν θα το δείτε από κοντά. Εγώ απλώς θα σας τους δείξω λίγο.

Λίγο καφέ ακόμα γιατί η κατάσταση δυσκολεύει.

Και φτάνει η ώρα για το πάρτυ γενεθλίων της αγαπημένης μου Έλενας.

Ημέρα 4η

Ρεπό. Ολικό. Απ΄ όλα. Μια σπάνια μέρα από αυτές που μοιάζουν ξεχασμένες στο χρόνο.

Μόνο η κυρία Μάχη έχει το δικαίωμα να με ενοχλήσει σήμερα. Και το κάνει. Εννοείται.

Τη βρήκα μωρό, τυχαία, κάτω από το σπίτι μου πριν από 3,5 χρόνια. Την πήρα για να τη μεγαλώσω λίγο και να την ξανά αφήσω, όταν θα μπορούσε να φάει πια μόνη της. Τελικά αγαπηθήκαμε παράφορα.

Τα διαβάσματα για τα λόγια του «Ζαν» συνεχίζονται ακόμα και στο σπίτι του Καϊκή.

Ημέρα 5η

Το καλοκαίρι δυστυχώς έφυγε. Ομολογώ ότι φέτος ήθελα να κρατήσει λίγο περισσότερο. Αυτός ο καιρός έχει κάτι το μίζερο.

Υπάρχουν βέβαια και οι μπανιέρες. Εκεί που μπορείς να κάνεις τη λεγόμενη «βουλωμένη» όπως λέει η μαμά μου. Κλείνεις με τάπα, γεμίζεις με καυτό νερό και αφρόλουτρο και λιώνεις με τις ώρες.

Και μετά «Mall» και στο καπάκι «Τζούλια».

Ημέρα 6η

Μυστικά περάσματα, αρουραίοι, υπόνομοι, φούρνοι, ο Κοντορεβυθούλης, η χώρα του Ποτέ, ο πίνακας στο σαλόνι, η αποθήκη στο γκαράζ. Πραγματικά είμαι εξαιρετικά περήφανος για το κείμενο του Αναστάση. Δαιδαλώδες, έξυπνο, με χιούμορ και οριακά τρομαχτικό. Πραγματικά ανυπομονώ να έρθει η ώρα της πρεμιέρας.

Ημέρα 7η

Κυριακή. Ακόμα μια συνάντηση στα Πετράλωνα με Ανδρονίκη Αβδελιώτη και Ελεάννα Παναγουλέα για τη «Τζούλια». 8 Νοέμβρη η πρεμιέρα μας στο «Από Μηχανής θέατρο».

Κλείνοντας να πω ότι το «Mall» δεν είναι μόνο του. Ανήκει σε μια τριλογία μονολόγων με τίτλο «Η πικρή τριλογία του Νεοφασισμού». Όλα θα παιχτούν στο Επί Κολωνώ. Σειρά για πρόβες έχει το «Υγρασία στους τοίχους» με τον Στέφανο Παπατρέχα. Αναστάση βάλε πλώρη για το επόμενα.

Φωτογραφήσεις τέλος. Ωραία πέρασα!