Intro

Το The One Weeks Journal είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο. Ένας καλλιτέχνης, δημοσιογράφος, άνθρωπος των τεχνών ή μία ομάδα ανθρώπων αναλαμβάνει για μια εβδομάδα να φωτογραφίσει μια στιγμή της ημέρας του και να πει κάτι γι’ αυτή. Άλλοι θα λένε λίγα, άλλοι πολλά. Θα δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια τους, θα δούμε τις ανησυχίες τους, τις χαρές τους, θα ταξιδέψουμε μαζί τους στις διακοπές τους, στις δουλειές τους, στην καθημερινότητά τους και όλα αυτά από τη δική τους οπτική γωνία και αισθητική.

Το κορίτσι πίσω από την Nefeli walking undercover ονομάζεται Νεφέλη Λιούτα. Λίγο πριν κλείσει τα 30 (συγγνώμη Νεφέλη για τη σκληρή αλήθεια), καταπιάνεται με τόσα πράγματα που διαφορετικά θα χρειαζόταν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι για να καλύψουν τα όσα κάνει.

Η Νεφέλη λοιπόν είναι φοιτήτρια της Νομικής, συνθέτης/ στιχουργός/ερμηνεύτρια, συγγραφέας κειμένων-παραμυθιών, ερασιτέχνης φιλμογράφος και διπλωματούχος βιολιού. Εργάζεται ως δασκάλα βιολιού και μουσικών συνόλων για παιδιά. Μέσα σ’ όλα έχει και έναν εξαιρετικά καλαίσθητο, για τα γούστα μου, λογαριασμό στο instagram .

Σαν Nefeli Walking Undercover μας συστήνεται το 2011 με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «Τα Μολύβια-Κομάντος», ακολουθεί το «1041ΑΚ (Φάηντερς, Κήπερς)» το 2015 και το «12» την ίδια χρονιά. Φέτος επιστρέφει με το νέο της άλμπουμ «Απλά Τραγούδια Για Την Αγάπη».

Στις 15/03 είναι η επόμενη live εμφάνισή της στη σκηνή του Ωδείου Φίλιππος Νάκας που θα παρουσιάσει αποσπάσματα της δισκογραφικής της δουλειάς.

This Weeks Journal

Nefeli Walking Undercover

1st_postcard_monday_27.02
Καθαρά Δευτέρα, λίγο πιο μακρυά από την Αθήνα, με σύννεφα και φως και αυτή την επιλογή στα ηχεία.

Nefeli Walking Undercover

2nd_postcard_tuesday_28.02

Πίσω στη δουλειά και τα μαθήματα για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, να η αφίσα μας για τη συναυλία της Τετάρτης, να και μια εκδοχή του εαυτού μου σε watercolour υφή από τη μικρή Δέσποινα στο ωδείο.

Σε λίγες ώρες Μάρτιος και ως Νεφέλη θα έχω να πω αυτό

Σε λίγες ώρες Μάρτιος και ως Νεφέλη θα έχω να πω αυτό:

3rd_postcard_wednesday_01.03

Λίγο διάβασμα Εφαρμογών Πολιτικής Δικονομίας για τη σχολή, πιο δίπλα το γατί μου σε αισθητά πιο εστέτ ασχολίες. Λίγο από αυτό στα αυτιά μου:
https://omrr.bandcamp.com/album/music-for-the-anxious-eilean-06

Nefeli Walking Undercover

4th_postcard_thursday_02.03
Πρωί πρωί μεταξύ του παλιού και του νέου κτηρίου της Νομικής ο ήλιος κάνει εμφάνιση σχετικά θαρραλέος, αντίθετα με εμένα που δεν είμαι καθόλου μα καθόλου θαρραλέα για να μπω στο αμφιθέατρο και να δώσω μάθημα (τέσσερα έχουν μείνει, Νεφέλη, μπορείς, όχι δεν μπορώ, όχι μπορείς, όχι δεν μπορώ, όχι μπορείς). Δυο ώρες και τέσσερις σελίδες γραφής αργότερα, βουρ για πρόβα για το live μας και αμέσως μετά με τον ορίζοντα μπλε και τις γραμμές των κτηρίων καθαρές, τρεχάλα στον Νάκα των Μελισσίων για δουλίτσα. Χοπ.

Nefeli Walking Undercover

Βραδινή κυκλοθυμία της άνοιξης, ο αέρας έχει αρχίσει ήδη να μυρίζει διαφορετικά, όλα θα αρχίσουν να ανθίζουν και εσύ θα είσαι μια στη μέση και μια στην άκρη, κλείσιμο της ημέρας με βιβλιαράκι γιατί την άνοιξη με πιάνουν οι νοσταλγίες μου, «Ο Τσάρος Της Αγάπης Και Της Τέκνο», ωπ, να και λίγη σκληρή τέκνο από εμένα:

(φρέσκο, ούτε μήνα!)

5th_postcard_friday_03.03
Όταν η εξεταστική τελειώνει λάμπουν ακόμα και τα φρούτα, το πιο χαλαρό πρωινό της εβδομάδας με λίγη δειλή εξάσκηση βιολιού επάνω στα κομμάτια του live μας αλλά και στο cafe του Piazzolla που θα παίξουμε στις 29.03.17 στα πλαίσια της συναυλίας των καθηγητών του ωδείου.

Nefeli Walking Undercover

Α! Και ανέβασμα του 5ου στη σειρά βίντεο από τη σειρά teasers ‘WithALittleHelpFromMyFriends’ για το Nefeli Walking Undercover live της ερχόμενης εβδομάδας στο Νάκα:

6th_postcard_saturday_04.03

Από πρωί πρωί στο ωδείο, με τα παιδιά παίζουμε τα κομμάτια του μαθήματος, μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε το βιολί και τα μέρη του και γράφουμε αυτοσχέδια κομμάτια για την άνοιξη. Μιας και μιλάμε για παιδιά, τσουπ!, να ένα τραγούδι για αυτά:

Nefeli Walking Undercover

7th_postcard_sunday_05.03

Κυριακή με προβίτσα και λουλούδια και φρέσκο καφέ και μια μικρή γεύση του τι θα ακουστεί στο live των 15.03.17

Nefeli Walking Undercover

8th_postcard_monday_06.03

Οι μέρες της εβδομάδας ξανά, εισπνοές – εκπνοές, άσπρο και μαύρο και χρώμα και λίγος Robert Glasper για καλή αρχή.

Nefeli Walking Undercover

Info: Nefeli Walking Undercover | Τετάρτη 15 Μαρτίου, 20:30 | Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας | Εισιτήρια: 10€, φοιτητικό 5€

Σχετικά άρθρα: Η Νεφέλη Λιούτα στο ελculture.gr