Μία από τις μεγάλες επιτυχίες του Netflix για τη φετινή σεζόν και από τις σειρές που ξεχώρισαν στην 78η απονομή των Χρυσών Σφαιρών κερδίζοντας το βραβείο της καλύτερης μίνι σειράς, καθώς και για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στην ίδια κατηγορία από την πρωταγωνίστρια Anya Taylor-Joy. Το ”The Queen’s Gambit” όπως ανακοινώθηκε, ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο θέατρο σε μορφή μιούζικαλ.

Η αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής Level Forward έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα της ομώνυμης νουβέλας του Walter Tevis στην οποία βασίστηκε η σειρά. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 1983 και εξερευνά την ιστορία της Beth Harmon, ενός ορφανού κοριτσιού που είναι ιδιοφυΐα στο σκάκι. Η υιοθεσία, ο φεμινισμός, το σκάκι, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και ο αλκοολισμός είναι κάποια από τα θέματα στα οποία κινείται τοσο το μυθιστόρημα όσο και τα επτά επεισόδια της σειράς των Scott Frank και Allan Scott.

Όπως δήλωσαν η CEO της Level Forward Adrienne Becker και η παραγωγός Julia Dunetz, «Η ιστορία είναι μία σειρήνα στις σύγχρονες προσπάθειες μας για ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και για φυλετική ισότητα». Και επισήμαναν ότι: «Είναι προνόμιο για την Level Forward να αναλάβει τη μεταφορά του ”The Queen’s Gambit” στη σκηνή του θεάτρου μέσα από το είδος του μιούζικαλ».