Το εστιατόριο Ανερούσα του ονειρεμένου Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spaπροσκαλεί το κοινό του σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες. Με την εγγυημένη υπογραφή του καταξιωμένου chef και γκουρού της μαγειρικής τέχνης Χριστόφορου Πέσκια, ενώνει τις δυνάμεις του με τον διακεκριμένο chef Γιώργο Χωραΐτη, με στόχο την ανανέωση του γαστρονομικού προφίλ του μενού του και την ανάδειξή του ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Μάνης.

O chef Γιώργος Χωραΐτης

O chef Γιώργος Χωραΐτης

Ο Γιώργος Χωραΐτης με σπουδές πάνω στο Business Management and Economics και όντας καλλιτεχνική φύση, γρήγορα μεταπήδησε από τον κόσμο των αριθμών και των εννοιών, στη ζωγραφική με τις πρώτες ύλες της φύσης. Προσηλωμένος στην ποιότητα και την εποχικότητα των υλικών, δημιουργεί ευφάνταστα ελληνικά πιάτα εμπνευσμένα από την περιοχή, αναδεικνύοντας κάθε υλικό, από τον απλό ταπεινό μαϊντανό  μέχρι τον αστακό και το μοσχαρίσιο φιλέτο.

Η δημιουργικότητα και η τεχνική του προσδίδουν στα πιάτα εξελιγμένη ελληνικότητα και φινέτσα, μια απίστευτη ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι. Τα πιάτα του, που θυμίζουν περισσότερο πίνακες ζωγραφικής, αντανακλούν γευστικό βάθος, νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με πάθος και σας προκαλούν να τα γευτείτε και να ταξιδέψετε στην απόλαυση και την συναισθηματική ικανοποίηση.

Σουβλάκι με χοιρινή μαριναρισμένη πανσέτα στη σχάρα, ψωμάκι στον ατμό, πίκλα, κρεμμύδι, αγγούρι, ντομάτα, κρέμα γιαουρτιού με σκόρδο και κέτσαπ κόκκινης πιπεριάς, ψητό καλαμάρι με σουτζούκι, σαλάτα ροβίτσα, ψητή κόκκινη πιπεριά, φρέσκα μυρωδικά, φάβα και μαρμελάδα λεμόνι  παστίτσιο μπαρδουνιώτικο με κιμά κόκκορα, κανελόνια, ελαφριά μπεσαμέλ, κρέμα γραβιέρας και μυζήθρα, αρνάκι λεμονάτο με πατάτες σε υφές, φρέσκο πρόβειο γιαούρτι, παϊδάκι σχάρας και μαρούλι, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα του Γιώργου Χωραΐτη που ξεπερνούν κάθε φαντασία και εγγυώνται μια γαστρονομική εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Οι μεσογειακές γεύσεις του εστιατορίου αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, αξιοποιώντας εξαιρετικά τις πρώτες ύλες της Μανιάτικης γης, ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής και σύγχρονες τεχνικές. Γεύσεις με εκπλήξεις και επιτυχημένους συνδυασμούς δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα υψηλής αισθητικής.

Ο πλούτος και η υψηλή ποιότητα των υλικών σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, το επαγγελματικό service και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα θα ταξιδέψουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Στην εντυπωσιακή εξωτερική βεράντα με θέα το μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου, σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τα ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής μέσα από πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς.

To εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa

To εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa

Μια γεύση από το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου:

Φρεσκοψημένο προζυμένιο ψωμί με μανιάτικες ελιές, λαλάγγια, κρέμα ταραμά, πρόβειο βούτυρο και αλάτι Μάνης: 3€

Πράσινη σαλάτα εποχής με καψαλισμένο φρέσκο ανάλατο τυρί, πορτοκάλι, τραγανό φύλλο κρούστας, σουσάμι και vinaigrette λιαστής ντομάτας με βασιλικό: 10€

Χωριάτικη σαλάτα με προζυμένια παξιμαδάκια, ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, κάπαρη, πιπεριά, σφέλα Μεσσηνίας και vinaigrette από λάδι, ξύδι και μέλι: 10€

Ψάρι ημέρας μαριναρισμένο σε λάιμ, τσίλι ντομάτα και κρεμμύδι, με νεροκάρδαμο Γαϊτσών και φαγόπυρο: 18€

Τατάκι παλαμίδας με σάλτσα από πετιμέζι και σόγια, κρεμολάτα από κόλιανδρο, εσπεριδοειδή, κρεμμύδι και τσίλι, τηγανιτό τραχανά, μαρμελάδα πορτοκάλι και τραβηχτή με καπνιστή πατάτα στο μαντέμι: 18€

Σουβλάκι με χοιρινή μαριναρισμένη πανσέτα στη σχάρα, ψωμάκι στον ατμό, πίκλα, κρεμμύδι, αγγούρι, ντομάτα, κρέμα γιαουρτιού με σκόρδο και κέτσαπ κόκκινης πιπεριάς: 12€

Ψητό καλαμάρι με σουτζούκι, σαλάτα ροβίτσα, ψητή κόκκινη πιπεριά, φρέσκα μυρωδικά, φάβα και μαρμελάδα λεμόνι: 20€

Παστίτσιο μπαρδουνιώτικο με κιμά κόκκορα, κανελόνια, ελαφριά μπεσαμέλ, κρέμα γραβιέρας και μυζήθρα: 20€

Γαρίδα με κους κους, ψητή ντομάτα, σαφράν, βασιλικό, κονφί λεμόνι, αχινό και άγρια χόρτα της θάλασσας: 24€

Αρνάκι λεμονάτο με πατάτες σε υφές , φρέσκο πρόβειο γιαούρτι, παϊδάκι σχάρας και μαρούλι: 22€

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, κανθαρέλλες, σάλτσα μαυροδάφνης και άγριο νεροκάρδαμο Γαϊτσών: 26€

To εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa

To εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa

Επιδόρπια:

Τσουρέκι φοντάν με λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο, μέλι και παγωτό καϊμάκι: 9€

Κρέμα σοκολάτας με ελαιόλαδο, τραγανό μπισκότο κακάο, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, τραγανές σοκολάτες και πορτοκάλι: 10€

Πλατό τυριών: 14€

To εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa

To εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa