Διατηρώντας την παράδοση 15 ετών, το ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Los Angeles (Los Angeles Greek Film Festival 2021) θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 έως τις 30 Μαΐου και θα παρουσιάσει πάνω από 60 ελληνικές ταινίες.

Λόγω της πανδημία και φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί στις γνώριμες αίθουσες του Egyptian Theatre στην καρδιά του Hollywood αλλά μόνο online και on demand. Ωστόσο η virtual έκδοση του LAGFF θα προσφέρει για μια ακόμα φορά ωδή στο νέο ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων σε μια ασφαλή πλατφόρμα που θα συνοδεύεται από webinars και Q&As.

15th LAFGG

«Αν και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην ασημένια οθόνη και την εμπειρία του Egyptian Theatre, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε πλήρως την virtual πλατφόρμα για να παρουσιάσουμε συναρπαστικές και επιμελημένες ελληνικές ταινίες», εξηγεί ο σκηνοθέτης του Φεστιβάλ κ. Αριστοτέλης Κατοπόδης. «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε 4 παγκόσμιες πρεμιέρες, 23 πρεμιέρες στη Βόρεια Αμερική, 5 πρεμιέρες στις ΗΠΑ, 6 πρεμιέρες στη Δυτική ακτή και 12 πρεμιέρες στο Los Angeles. Το εύρος και βάθος του ελληνικού κινηματογράφου σε όλα τα είδη ταινιών θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό».

15th LAFGG

15th LAFGG

Πληροφορίες

Το LAGFF pass παρέχει πρόσβαση σε όλες τις ταινίες, ζωντανές εκδηλώσεις, Q&As με cast και crew, πάνελ, social media live events, καθώς κι ένα workshop. Δείτε λεπτομέρειες για όλες τις ταινίες και προσκλήσεις στο www.lagff.org