Συνεχίζοντας τη στρατηγική σχεδίασης εξαιρετικής αισθητικής καταστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, η Αpple εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στην καρδιά της Ρώμης στη Via del Corso, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της, καθιστώντας το μεγαλύτερο από τα 118 καταστήματα Apple στην Ευρώπη.

Το κατάστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners στεγάζεται μέσα στο Grand Palazzo Marignoli χτισμένο το 1873 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Salvatore Bianchi που ύστερα από μια δεύτερη ανακαίνιση από το Giulio Podesti, έγινε το σπίτι του Marquis Filippo Marignoli και φιλοξένησε το διάσημο Caffè Aragno που σύχναζε όλη η καλλιτεχνική ζωή της Ρώμης, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, ανάμεσά τους και οι: Vincenzo Cardarelli, Roberto Bracco, Giorgio De Chirico, Carlo Carrà, Antonio Baldini, Filippo Tommaso Marinetti, Anton Giulio Bragaglia, Mario Pannunzio, Leonardo Sinisgalli και Pirandello.

Το Caffè Aragno άνοιξε το 1886 από τον Giuseppe Aragno, από το Τορίνο, και αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς εκείνα τα χρόνια το κέντρο της κοσμικής Ρώμης ήταν γύρω από την Piazza Colonna.

Παρά το μέγεθός του, η σχεδιαστική ομάδα μετέτρεψε αυτό το παλάτι του 17ου αιώνα σε ατμοσφαιρική μπουτίκ. Εμπνευσμένο από το πολύχρωμο παρελθόν του, ο σχεδιασμός αποκαλύπτει τη συναρπαστική και πολυεπίπεδη ιστορία του κτιρίου αποκαλύπτοντας τις ζωγραφισμένες οροφές και τις τοιχογραφίες δημιουργήματα του 1890 – το έργο του Fabio Cipolla “Dawn” και του Ettore Ballerini “Dusk” που διατηρήθηκαν και ενοποιήθηκαν με τα μοντέρνας σχεδίασης έργα τέχνης «γκράφιτι» της δεκαετίας του 1950 από τον Ιταλό ζωγράφο Afro Basaldella.

Mεγάλα γυάλινα παράθυρα στραμμένα προς τη Via Del Corso επιτρέπουν στο φυσικό φως να γεμίζει τους εσωτερικούς χώρους ενώ η καταπράσινη εσωτερική αυλή γεμάτη με δέντρα βρίσκεται στο κέντρο του καταστήματος. Η είσοδος στο κατάστημα γίνεται μέσω ενός ιστορικού διαδρόμου που οδηγεί στην αυλή που πλαισιώνεται από δύο εντυπωσιακούς χώρους – φόρος τιμής στο μεγαλείο του ιστορικού palazzo.

Οι καμάρες και οι θόλοι του κεντρικού διαδρόμου είναι επενδεδυμένοι με πέτρα Carrara, προσεκτικά επιλεγμένα για να ταιριάζουν με το υπάρχον μάρμαρο ενώ η τεράστια, εντυπωσιακή σκάλα του 1888 που εχει προσεκτικά αναστηλωθεί οδηγεί στον επάνω όροφο και την αίθουσα χορού του Grand Palazzo, όπου και θα φιλοξενούνται τα συνέδρια της Apple.

H σχεδιαστική φιλοσοφία – σε συμφωνία με πολλά άλλα καταστήματα της Foster + Partners και της Apple, στοχεύει στη δημιουργία χώρων μάθησης, έμπνευσης και απόλαυσης, και όχι απλώς σημείων εμπορικών συναλλαγών.