Η αίθουσα τέχνης Halcyon Gallery στην καρδιά του Λονδίνου παρουσιάζει μία ακόμα έκθεση με έργα του Άντι Γουόρχολ, την οποία μπορείτε να περιηγηθείτε και να δείτε online.

Η διάσημη γκαλερί της New Bond Street ειδικεύεται στην πώληση των εξαιρετικών έργων του «πάπα της ποπ αρτ»: μεταξοτυπίες διάσημες εδώ και δεκαετίες για τα τολμηρά χρώματα και τον τρόπο που συνέλαβε τα πρόσωπα που απεικονίζονται. Από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, ο Γουόρχολ κατάλαβε περισσότερο από κάθε άλλο στη γενιά του την αξία της αναπαραγωγής της εικόνας, η οποία άρχισε να αντικατοπτρίζει και να διαμορφώνει τη σύγχρονη ζωή συνδέοντας άρρηκτα την υψηλή τέχνη με την καταναλωτική κουλτούρα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζέιμς Ντιν, ο Σούπερμαν και η βασίλισσα της Σουαζιλάνδης ποζάρουν δίπλα σε εικονογραφήσεις της δεκαετίας του ’50, που αποκαλύπτουν τα αριστοτεχνικά του σχέδια και την αστείρευτη ικανότητα να βρίσκει ατελείωτες παραλλαγές ενός μόνο θέματος, ακόμα και στην αρχή της συναρπαστικής καριέρας του.

Το έργο του Γουόρχολ δε σταματά ποτέ να είναι επίκαιρο και σχετικό με το παρόν, καθώς μέσα από τα σόσιαλ μίντια οι εικόνες του Γουόρχολ δε σταματούν να αναπαράγονται δημιουργώντας μια ισχυρή μηχανή προώθησης των έργων του στον 21ο αιώνα που επιβεβαιώνει την προφητική ρήση του Γουόρχολ για τη φευγαλέα φύση της διασημότητας με πολλούς ενδιαφέροντες τρόπους.