Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Steven Holl, το τραπεζοειδές από σκυρόδεμα νέο μουσείο στο Χιούστον με πέντε τραπεζοειδή κτίσματα και επενδυμένο από γυάλινους σωλήνες διαχέει το απαλό του φως σε όλη την περιοχή.

Το ίδιο το μουσείο έχει τεράστιες τζαμαρίες στον ισόγειο χώρο του που συνδέει το φυσικό περιβάλλον με την πόλη και οροφή διαφανή που φωτίζει φυσικά τους εσωτερικούς χώρους στη διάρκεια της ημέρας. Μέρος της πανεπιστημιούπολης του Χιούστον, το νέο μουσείο θα ανοίξει τις πόρτες του με τις συναρπαστικές εγκαταστάσεις των Τζέιμς Τάρελ, Γιαγόι Κουσάμα που έχει στη συλλογή του και θα τοποθετηθούν στο ισόγειο ώστε να είναι ορατές και από τους περαστικούς έξω από το μουσείο.

Οι όροφοι του μουσείου θα είναι αφιερωμένοι στις συλλογές του μουσείου, την ιστορία της φωτογραφίας, τις διακοσμητικές τέχνες και το design. Το μουσείο θα εκθέσει έργα και θα κάνει περιοδικές εκθέσεις στον Όλαφουρ Ελίασον και τον Άι Γουέι Γουέι, ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες.

Η ανακατασκευή της πανεπιστημιούπολης που φέρει το όνομα του δισεκατομμυριούχου Φαγιέζ Σαροφίμ και των εγκαταστάσεων τέχνης, ως μέρος του μουσείου καλών τεχνών του Χιούστον ήταν το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο στη Βόρεια Αμερική, που συμπεριλαμβάνει και νέες εγκαταστάσεις για τη σχολή καλών τεχνών Glassell. Τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2020.