Οι εκδόσεις Απόπειρα, το καφέ Ζώγια και η Στέλλα Τενεκετζή προσκαλούν τους αναγνώστες στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Του επαγγέλματός της», τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 9 το απόγευμα, στη Ζώγια (Αλ. Σβώλου 54).

Τη συγγραφέα, θα συστήσει ο Σάκης Σερέφας.

Για την ηρωίδα του βιβλίου, εκ των προτέρων είναι γνωστές οι εξής πληροφορίες:
Είναι νεαρή δημοσιογράφος και μόλις ολοκλήρωσε το ένθετο της εφημερίδας της για τον Μάη του ’68. Η κόπωση, οι πολλαπλές συνεντεύξεις με τα στιγμιότυπα του τότε και του τώρα, η συγκίνηση, τα ερωτήματα και το πηγαινέλα στην Ιστορία, την αποσυντονίζουν. Αφήνει την αυτονόητη πραγματικότητα και, με μοναδικό εργαλείο τις λέξεις, αποτυπώνει την κινούμενη άμμο κάτω από τα πόδια των ανθρώπων, τις τυχαίες ή οργανωμένες για τη συνείδησή τους διαδρομές. Όλα αυτά, σε μια πόλη που θα μπορούσε να είναι η οποιαδήποτε πόλη αφού εστιάζει τη ματιά της στα εσωτερικά τοπία των ηρώων.

Η Στέλλα Τενεκετζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Επιγραμματικά, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου ενώ ασχολήθηκε με την αποτύπωση κτιρίων και το θέατρο. Η συλλογή «Του επαγγέλματός της» είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα. Μέσα στις αφηγήσεις της, μπορούμε κάτι από την ίδια να συναντήσουμε.

Σωστό ή λάθος, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω αλλά όσο οι εαυτοί δέχονται ο ένας την αδυναμία του άλλου, ο χρόνος γίνεται περιττός, για πάντα καλοκαιρινός ο τόπος, άμμος στα δάχτυλα των ποδιών, στον θώρακα, πάνω στο στήθος μου αλατόνερο, στα χέρια κατακόκκινο καρπούζι. Τη μια τα καταφέρνω, δροσίζει, γλυκαίνει το στόμα μου, την άλλη – μα τι αδέξια, τι παρορμητική – γλιστρά πάνω στις γάμπες μου, κολλάω ολόκληρη, αμάν, θα αναμετρηθώ ξανά με τις επίμονες μύγες.

Η φωτογραφία στο εξώφυλλο του βιβλίου είναι της Γιώτας Αναστασιάδου, ο σχεδιασμός, της Elli Ketzi.

Info:

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, 21:00 | Καφέ Ζώγια (Αλ. Σβώλου 54)