Το ελculture.gr σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, προσφέρει από 5 διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του για την έκθεση «Ιδανικές ‘μορφές’ και αγαπημένες», που τους εξασφαλίζει την ελεύθερη είσοδο στην έκθεση, αλλά και μια πλήρη ξενάγηση διάρκειας μίας ώρας για την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 14:30.

Η έκθεση εμπνέεται το όνομά της από το ποίημα «Φωνές» και το στίχο «Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες», επιχειρώντας να μετατρέψει την αίσθηση που προκαλούν τα έργα του ποιητή σε νοητές εικόνες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο μυαλό του καθενός όταν αναγιγνώσκει κάτι. Πρόκειται για μια μεταμοντέρνα εικονογράφηση με τόσες μορφές, όσες και οι επισκέπτες της έκθεσης.

Προσφέρει στους επισκέπτες μια νέα ανάγνωση 27 ποιημάτων του Καβάφη. Μια ανάγνωση που αναδιαμορφώνεται συνεχώς. Καθένας δημιουργεί τη δική του οπτική γωνία, μέσα από τη φαντασία και την παιδεία του, χωρίς να υπάρχει σωστή ή λάθος ερμηνεία. 27 διαφορετικά σύνολα, άλλοτε πιο σύνθετα κι άλλοτε πιο απλά, συνδυάζονται με 67 αρχαία αντικείμενα και πλαισιώνονται από 27 επιλεγμένα ποιήματα του ποιητή. Παρουσιάζοντας τα καβαφικά κείμενα παράλληλα με τα αρχαία αντικείμενα γίνεται προσπάθεια υπαινικτικής παρουσίασης του πραγματικού νοήματος των ποιημάτων. Η σκηνογραφία της έκθεσης αποδεικνύεται σημαντικό εργαλείο βάζοντας τον επισκέπτη στο κλίμα από το πρώτο βήμα του στο εσωτερικό χώρου του κτηρίου και συνοδεύοντάς τον μέχρι και την έξοδό του.

Αν θέλετε να είστε κι εσείς ανάμεσα στους 5 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση, δεν έχετε παρά να στείλετε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο info@elculture.gr με θέμα «Ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής». Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 13 Μαρτίου και ώρα 12:00, ενώ οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά και μέσω email την ίδια ημέρα.

Ο διαγωνισμός έληξε και οι νικητές ειδοποιήθηκαν.
Ευχαριστούμε για τις συμμετοχές! Μείνετε συντονισμένοι για επόμενους διαγωνισμούς!

Περισσότερα για την έκθεση:
Ιδανικές ‘μορφές’ και αγαπημένες, Γενικές πληροφορίες έκθεσης
Ιδανικές μορφές κι αγαπημένες στο Κυκλαδικής, της Φωτεινής Χρίστη
Καβάφης Αρχαίος και Σύγχρονος, του Μεγακλή Ρογκάκου