Η UrbanAct με τον καλλιτέχνη Same84 εκκινεί μια δυναμική συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας με τρεις δημόσιες τοιχογραφίες στην πόλη.

Η έναρξη του προγράμματος εγκαινιάστηκε σήμερα σε ένα μοναδικό χώρο τον οποίο διαμορφώνει ο Δήμος για πάρκο αθλοπαιδιών στην Π. Πατρών Γερμανού με Ρήγα Φεραίου.

Υλοποιήθηκαν τρεις μεγάλες τοιχογραφίες από τον καλλιτέχνη Same84.

Η Δημοτική αρχή στήριξε το όλο εγχείρημα, οι κάτοικοι-ιδιοκτήτες των κτιρίων συμμετείχαν με τη σύμφωνη γνώμη τους και ο καλλιτέχνης λαμβάνοντας υπόψη του και τη χρήση των εν λόγω χώρων, δημιούργησε τα προσχέδια για τις τρεις επιφάνειες, εν ήδη τριλογίας: «Διεκδίκηση – Όνειρο – Ελπίδα».

Όπως αναφέρει ο Same84: ο πυρήνας της τριλογίας του έργου μου, αφορά τη συνεχή διεκδίκηση των ονείρων μας.

Στην πρώτη τοιχογραφία απεικονίζεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος να διεκδικεί με πάθος να σκοράρει, παρά το στενό διπλό μαρκάρισμα των αντιπάλων του. Και δείχνει να μην επηρεάζεται και να συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη πυγμή, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

Στη δεύτερη τοιχογραφία απεικονίζεται ένα μικρό κορίτσι που ακουμπάει το κεφάλι του στα χέρια του και χαμογελαστό κοιτάζει μπροστά. Στο φόντο κυριαρχούν λεπτομέρειες από την Γκουέρνικα, σε αντίθεση με το προηγούμενο χαρούμενο πλάνο του κοριτσιού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι παρ’ όλους τους «πολέμους» και τις δυσκολίες που βρίσκονται ακόμη και στην καθημερινότητά μας, συνεχίζουμε και δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε.

Στην τρίτη και τελευταία τοιχογραφία απεικονίζεται μια νεαρή κοπέλα η οποία γυρίζει το κεφάλι της προς τα πίσω σαν να θέλει να μας κοιτάξει στα μάτια, να μας μιλήσει και να μας παροτρύνει να την ακολουθήσουμε στον δρόμο των χρωματιστών ονείρων, της ελπίδας. Και εδώ, και σαν ενοποιητικό στοιχείο με την προηγούμενη τοιχογραφία υπάρχουν στοιχεία της Γκουέρνικα, τα οποία υποδηλώνουν, τους «πολέμους» και τις δυσκολίες που βιώνουμε.

Το έργο έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην περιοχή και στην πόλη, και αποτελεί το πρώτο κομμάτι του παζλ για ένα διαφορετικό πρωτοποριακό και ελπιδοφορο πάρκο για τους πολίτες.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με νέες τοιχογραφίες και νέους καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

tags / ελc news / graffiti