Αντικείμενα από ταινίες του Χόλιγουντ που έχουν γράψει ιστορία είναι τώρα έτοιμα να αποκτηθούν από τους απανταχού θαυμαστές τους. Η στολή του Ράσελ Κρόου από τον «Μονομάχο» αλλά και το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από τη «Λάμψη» είναι ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατούνται αυτό το φθινόπωρο στην ετήσια δημοπρασία του Prop Store. Το Prop Store λειτουργεί από το 1998 και πουλά ή δημοπρατεί αντικείμενα (props) που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και σειρές.

Τα σπάνια αντικείμενα θα δημοπρατηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου σε μια live-streamed δημοπρασία, στο BFI Imax του Λονδίνου, και αναμένονται να αποφέρουν συνολικά πάνω από 6.000.000 λίρες.

Το κράνος ενός Stormtrooper από την ταινία “Star Wars: Episode IV – A New Hope” του 1977 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα της δημοπρασίας, με την εκτίμηση της τιμής πώλησής του να κυμαίνεται από τις 120.000 λίρες έως τις 180.000. Το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον προβλέπεται να πουληθεί από 40.000 έως 60.000 λίρες.

Το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από τη «Λάμψη».

Το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από τη «Λάμψη».

Ολόκληρη η στολή του Batman που φορούσε ο Μάικλ Κίτον το 1989 στην ομώνυμη ταινία αναμένεται να πουληθεί πάνω από 80.000 λίρες, ενώ το φωτόσπαθο του Σάμιουελ Τζάκσον στο “Star Wars: Revenge of the Sith” μπορεί και να ξεπεράσει τις 100.000 λίρες. Στην ίδια δημοπρασία θα βρεθούν και τα Nike παπούτσια του Τομ Χανκς από την ταινία Forrest Gump, για τα οποία αναμένεται να προσφερθούν πάνω από 8.000 λίρες.

Το κράνος ενός Stormtrooper από την ταινία “Star Wars: Episode IV – A New Hope”.

Τα παπούτσια του Τομ Χανκς από την ταινία “Forrest Gump”.

Στην περσινή δημοπρασία, το κλασικό καπέλο του Χάρισον Φορντ από την ταινία “Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark” πουλήθηκε για 393.600 λίρες.

Περίπου 900 αντικείμενα θα πουληθούν κατά το φετινό διήμερο δημοπρασιών στο Λονδίνο. Μην απογοητεύεστε αν δεν βρεθείτε εκεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου: όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.