Το Up Festival διοργανώνεται και φέτος από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου στα Κουφονήσια. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισε να δράσει πολιτιστικά και εκτός Αθηνών. Η ιδέα ήταν να στηθεί μια «γιορτή» για εκείνους που δημιουργούν, δοκιμάζουν και προοδεύουν σε μια περίοδο που οι περισσότεροι υποστηρίζουν το αντίθετο.

Έτσι, λοιπόν, από τις 25 έως και τις 27 Ιουλίου, μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της εναλλακτικής εγχώριας μουσικής σκηνής θα δώσουν το μουσικό «παρών» τους στο Bar Καλόφεγγο στο Πορί των Κουφονησίων. Όσοι βρεθούν εκεί θα απολαύσουν ένα τριήμερο με ελεύθερη είσοδο σε live, DJ sets, χορό μέχρι το πρωί και πολλές βουτιές. Στις 7 Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί το line-up αλλά και πληροφορίες για το Pre-Party που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα. Από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του φεστιβάλ θα υπάρχει bar, φαγητό, merchandise και άλλες εκπλήξεις.

Όσοι δεν έχουν επισκεφτεί το Πόρι στα Κουφονήσια και θέλουν να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, ενημερωτικά σημειώνουμε ότι το νησί διαθέτει καταλύματα, ενώ η μετάβαση από το λιμάνι στο Πόρι θα γίνεται με διάφορα μέσα: με πούλμαν (5 λεπτά), με καΐκι (15 λεπτά) και με τα πόδια (35 λεπτά).

Στόχος του Up Festival είναι να προβληθεί η ελληνική μουσική, δίνοντας παράλληλα ζωή σε ένα περιβάλλον «άγονης γραμμής», ένας συνδυασμός που δε συναντιέται συχνά…