Η Βρετανίδα φωτογράφος Vanessa Winship έχει ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη του πλανήτη, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την αμερικανική ενδοχώρα, εξερευνώντας ρωγμές και ανθρώπους που ζουν σε οριακές καταστάσεις. Νικήτρια του σημαντικού φωτογραφικού βραβείου Henri Cartier-Bresson, παρουσιάζει από σήμερα (22/6) έως τον Σεπτέμβριο του 2018 την πρώτη μεγάλη ατομική της έκθεση φωτογραφίας στο Μπάρμπιγκαν του Λονδίνου.

Στην έκθεση με τίτλο “Vanessa Winship: And Time Folds” συναντάμε πάνω από 150 προσωπικές της φωτογραφίες. Όλες αποκαλυπτικές, αναφορικά με την εύθραυστη φύση του τοπίου και της κοινωνίας, εξερευνούν τον τρόπο με τον οποίο η μνήμη μπορεί να μας στιγματίσει ανεπανόρθωτα.

Ταξίδεψε για καιρό στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας πως “κάθε μέρος έχει τη δική του μαγική οπτική. Κάθε ένα σου αποκαλύπτει μια διαφορετική αλήθεια. Υπάρχουν πολλά κομμάτια ιστορίας εκεί, πολλές ερωτήσεις και λίγες απαντήσεις”. Οι εμπειρίες αυτού του ταξιδιού εμπεριέχονται στη σειρά φωτογραφιών με τίτλο “Black Sea”. Το 2010 επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία για να εξερευνήσει με τον φακό της τα βόρειο-ανατολικά τοπία του Barton-upon-Humber, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Vanessa Winship

Vanessa Winship

Vanessa Winship

Vanessa Winship

Vanessa Winship

Vanessa Winship