126 χρόνια Vogue: Ένα περιοδικό – σημείο αναφοράς για την ποπ κουλτούρα δεν θα μπορούσε παρά να γιορτάσει τη σχέση της με αυτήν κυκλοφορώντας έναν τόμο 320 σελίδων αφιερωμένο σε σύγχρονους ή και κλασικούς μουσικούς καλλιτέχνες. Καλλιτέχνες της εποχής του βινυλίου ή των streams του Spotify βρίσκουν τη θέση τους σε αυτόν τον τόμο: πορτραίτα της Madonna και του David Bowie δίπλα σε αυτά του Kendrick Lamar και της Lady Gaga, η οποία και πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο. Ανάμεσα τους θα βρει κανείς και τις Debbie Harry, Patti Smith και St. Vincent.

lady gaga vogue

Η Lady Gaga φωτογραφημένη από τους Mert Alas & Marcus Piggott για το τεύχος του Σεπτεμβρίου 2012 είναι το εξώφυλλο του τόμου.

Τα πορτραίτα έχουν «βαριές» υπογραφές φωτογράφων, όπως αυτών των Richard Avedon, της Annie Leibovitz και του Irving Penn, αλλά και των πιο σύγχρονων και επηρεασμένων από τη μόδα όπως είναι ο Steven Klein.

Τις φωτογραφίες συνοδεύουν κομμάτια συνεντεύξεων από τους καλλιτέχνες, αποτυπώνοντας έτσι τους λόγους για τους οποίους ο εκάστοτε καλλιτέχνης παραμένει ανεξίτηλος στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, όπως άλλωστε και η ίδια η Vogue.

Το εξώφυλλο του τόμου προέρχεται από τον Σεπτέμβριο του 2012, το οποίο κοσμεί η Lady Gaga φωτογραφημένη από τους Mert Alas & Marcus Piggott. Πρόκειται για ένα ιστορικό τεύχος, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο της Vogue με 916 σελίδες και βάρος 2 κιλά, ένα ρεκόρ που παραμένει αξεπέραστο τα τελευταία 6 χρόνια.

O συλλεκτικός τόμος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου 2018 και μπορείτε να τον προ-παραγγείλετε εδώ.