starΌποιος πηγαίνει στον Βόλο, περαστικός για το Πήλιο, επισκέπτης της πόλης, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι είναι μία από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας. Άνοιξε μια παγωμένη ΑΛΦΑ μπύρα και στάσου να διαβάσεις για πέντε λεπτά μία μοναδική ιστορία της πόλης που έχει υπάρξει κέντρο των γραμμάτων του εμπορίου, της βιομηχανίας και της ναυτοσύνης.

Στο Πήλιο που στις παρυφές του είναι «ξαπλωμένος» ο Βόλος κατοικούσαν οι Κένταυροι, τα μυθικά αυτά όντα που σφράγισαν τη μυθολογία μας, μισοί άνθρωποι και μισοί ζώα. Αλλά το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε για τον Βόλο από παιδιά ή αλλιώς την αρχαία Ιωλκό όπως ονομαζόταν αφορά τον Ιάσονα, το χρυσόμαλλο δέρας και την αργοναυτική εκστρατεία. Ο Ιάσονας προκειμένου να φέρει πίσω από τη μακρινή Κολχίδα το Χρυσόμαλλο δέρας, έφτιαξε ένα καράβι – την Αργώ – από τα μοναδικά ξύλα του Πηλίου υπό την καθοδήγηση της θεάς Αθηνάς, στο οποίο η ίδια η Θεά τοποθέτησε στην πλώρη ένα κομμάτι από την ιερή ομιλούσα βαλανιδιά της Δωδώνης. Από τον Βόλο ξεκίνησαν όλοι οι ήρωες της εποχής ο Ηρακλής, οι Διόσκουροι, ο Ορφέας, ο Πηλέας, ο Λαέρτης αλλά και μια γυναίκα, η κυνηγός Αταλάντη.

Τα σημάδια της αρχαίας ζωής είναι ακόμα ορατά στην πόλη και εκτός από αυτά τα ίχνη αξίζει ένας επισκέπτης να ανακαλύψει τη μεγάλη πνευματική ζωή αλλά και το ότι η πόλη υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρωτοβιομηχανικά και πνευματικά κέντρα του ελλαδικού χώρου. Ο Βόλος είναι πανέμορφος τόπος και η νεολαία είναι περισσότερη από κάθε άλλη πόλη. Σφύζουν από ζωή οι δρόμοι και η παραλία και τα βράδια αν πας αξίζει με την παρέα σου να απολαύσεις μια μπύρα ΑΛΦΑ στο λιμάνι χαζεύοντας τα αχνά φωτάκια του Πηλίου και την ομορφιά του ήμερου Παγασητικού. Καθόλου τυχαία δεν βρίσκεται η νεολαία εδώ, αφού είναι μια πόλη με πανεπιστήμιο αλλά και ρίζες βαθιές στην πολιτιστική και κοινωνική άνθηση, με καταπληκτικούς και φωτισμένους δασκάλους, με τα καταπληκτικά κτίρια του Δημοτικού Θεάτρου, του ανακαινισμένου Δημοτικού Ωδείου και του Σπίρερ, να ξεχωρίζουν.

Οι Βολιώτες είναι άνθρωποι που αγαπούν την καλή ζωή, το ωραίο φαγητό, τις βραδυνές εξόδους και βόλτες. Όλοι μαζί διαμορφώνουν την ξεχωριστή ταυτότητα ενός τόπου με πολύ ξεχωριστό τρόπο. Τι έλειπε μέχρι τώρα; Tο μεγαλύτερο Street Food Festival, που έκανε πέρσι πρεμιέρα στην πόλη για πρώτη φορά και τους ενθουσίασε όλους. Street Food Festival 2019 στον Βόλο και μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ είναι αυτό που περιμένουν όλοι και κυρίως η νεολαία που θα έχει επιστρέψει από τις διακοπές της. Γεύσεις από όλο τον κόσμο, ψαγμένο και παραδοσιακό, κλασικό και δημιουργικό, το Street Food Festival είναι μια αγαπημένη συνήθεια για τους Βολιώτες που περιμένουν να απολαύσουν τις λιχουδιές σε ένα πελώριο πάρτι.

Στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, οι καλύτεροι επαγγελματίες και η ελληνική μπύρα ΑΛΦΑ περιμένουν για τρεις ολόκληρες μέρες τον κόσμο που έχει ήδη αποδείξει ότι αγαπά τα φεστιβάλ γεύσης. Πάγκοι φαγητού, ενθουσιασμός για καθετί καινούργιο, μουσική και χορός, ευχές για ένα ωραίο φθινόπωρο και ποτήρια που τσουγκρίζουν την μπύρα ΑΛΦΑ που πρωταγωνιστεί στη γιορτή, είναι τα συστατικά για ένα τέλειο πάρτι που κρατά από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πλημμυρίζει όλη την πόλη με μουσική, γεύσεις και αρώματα.

Εκτός μάλιστα από γεύσεις από όλο τον κόσμο ετοιμαστείτε να περιηγηθείτε σε περίπτερα με συμμετοχές από διάφορες περιοχές, δράσεις για όλη την οικογένεια μικρούς και μεγάλους και φυσικά dj sets και συναυλίες από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Μην παραλείψετε να βάλετε αυτό το τριήμερο στο πρόγραμμά σας, ο Βόλος είναι κοντά και είναι πάντα ωραίος για να ζήσετε μια πανδαισία από χρώματα και αρώματα, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Και όταν φτάσετε εκεί και μας θυμηθείτε πιείτε και και παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ εις υγείαν.