Με το Χρυσό Λιοντάρι στα χέρια έφυγε από τη Μόστρα ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς για την ταινία “Joker” με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ. Η αυλαία του 76ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας έπεσε με τον κακό «Τζόκερ» να κλέβει τις εντυπώσεις, που αποστασιοποιείται από τις τυπικές ταινίες υπερήρωων με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς. Ο ίδιος δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τις ταινίες του 1970, χρησιμοποιώντας παντού σκοτεινό φωτισμό και σκοτεινή μουσική.

Το Αργυρό Λιοντάρι, το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής της 76ης Μόστρα, δόθηκε στην ταινία “J’accuse” του Γαλλοπολωνού Ρομάν Πολάνσκι για την ταινία του, ένα πολιτικό θρίλερ που αναψηλάφησε την Υπόθεση Ντρέιφους, ένα σκάνδαλο αντισημιτισμού στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γαλλία.

Τα σημαντικότερα βραβεία που δόθηκαν ήταν:

Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Ταινίας: “Joker” του Αμερικανού Τοντ Φίλιπς

Αργυρό Λιοντάρι / Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής: “J’accuse” του Γαλλοπολωνού Ρομάν Πολάνσκι

Αργυρό Λιοντάρι Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Ρόι ‘Αντερσον (Σουηδία) για την ταινία “About Endlessness”

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου: “N°7 Cherry Lane” του Γιονφάν από το Χονγκ Κονγκ

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής: “La Mafia Non è Piu Quella Di Una Volta” (Η Μαφία δεν είναι πια αυτή που ήταν) του Ιταλού Φράνκο Μαρέσκο

Coupe Volpi Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: στη Γαλλίδα Αριάν Ασκαρίντ για την ταινία “Gloria Mundi” του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Coupe Volpi Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας: στον Ιταλό Λούκα Μαρινέλι για τον “Martin Eden” του Πιέτρο Μαρτσέλο

Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: στον Αυστραλό Τόμπι Γουάλας για το “Babyteeth” της Σάνον Μέρφι

Χρυσό Λιοντάρι για το σύνολο της καριέρας τους: στον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ και στη βρετανίδα ηθοποιό Τζούλι Άντριους.