Αυτό που κάνει την ελαιογραφία του Άγγλου ρομαντικού ζωγράφου τοπίων Ουίλιαμ Τέρνερ Walton Bridges σπάνια, είναι το γεγονός ότι θεωρείται ο πρώτος πίνακας τον οποίο ζωγράφισε ο Τέρνερ στην ύπαιθρο. Φιλοτεχνήθηκε το 1806, στην αρχή της βιομηχανικής επανάστασης, με μια πρακτική που έγινε σημαντικό στοιχείο της δουλειάς του.

Αφού πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 3,4 εκατομμυρίων λιρών, ετοιμαζόταν να πάρει το δρόμο για τη συλλογή του Ευρωπαίου συλλέκτη που τον είχε αποκτήσει, αλλά το βρετανικό κράτος μπλόκαρε την εξαγωγή του, χαρακτηρίζοντας το έργο εθνικό θησαυρό. Τελικά από τα χρήματα ενός ταμείου με λαχειοφόρους αγορές συγκεντρώθηκε το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων που συμπληρώθηκαν στα υπάρχοντα και έτσι ο πίνακας θα παραμείνει στη χώρα που φιλοτεχνήθηκε και ανήκει.

Αν και το έργο απεικονίζει μια σκηνή στον Τάμεση, το έργο θα ταξιδέψει στο Νόρφολκ, αφού δεν υπάρχουν συλλογές με έργα Τέρνερ στα μουσεία της Ανατολικής Αγγλίας. Ο πίνακας θα συμπληρώσει ένα κανό που υπάρχει καθώς τα μουσεία της Ανατολικής Αγγλίας κατέχουν έργα των John Constable και Thomas Gainsborough, στους οποίους ο Τέρνερ άσκησε σημαντική επιρροή.

Ο πίνακας θεωρείται πολιτιστική κληρονομιά του έθνους, θα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην πολιτιστική οικονομία της περιοχής, φέρνοντας περισσότερους επισκέπτες και βελτιώνοντας το προφίλ της σε εθνικό επίπεδο, καθώς και εμπλουτίζοντας την πολιτιστική ζωή της Ανατολικής Αγγλίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο πίνακας θα εκτεθεί στο Κάστρο του Norwich από τον Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσει μια τριετή περιοδεία στην περιοχή, στο King’s Lynn, το Ipswich, το Colchester και το Great Yarmouth, προτού επιστρέψει μόνιμα στο Norwich. Τα χρήματα για την εξαγορά του έργου προήλθαν από το Εθνικό Ταμείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Ταμείο Τέχνης και ιδιωτικούς δωρητές.