Φέτος τις γιορτές, πέρα από τη γαλήνη και την αγάπη το σπίτι μπορεί να υποδεχθεί και να καλωσορίσει την ομορφιά και την αρμονία που η Τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις μπορεί να προσθέσει.

Διακοσμήστε το σπίτι και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με πρωτότυπα στολίδια και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα δώρα εμπνευσμένα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, δώρα αλλά και γούρια για το 2022 ξεχωριστής σχεδίασης με χρήση πολλαπλών υλικών που ξεχωρίζουν όπως μέταλλο, ύφασμα αλλά και plexiglass είναι μερικές από τις φετινές προτάσεις του πωλητηρίου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, εμπνευσμένα από έργα του George Braque, Pablo Picasso και Vincent van Gogh.

Στις Χριστουγεννιάτικες προτάσεις του B&E Goulandris Shop θα βρείτε, μεταξύ άλλων, μεγάλη ποικιλία από στολίδια και μπάλες για το δέντρο, ημερολόγια για το 2022 (ημερήσια και εβδομαδιαία), αρωματικά κεριά, δίσκους σερβιρίσματος από πλεξιγκλάς, καθώς και βαμβακερά σουπλά και μαξιλαροθήκες με γιορτινά σχέδια από την Bleecker & Love.

Μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίσαμε

Κρεμαστό γούρι 2022 – Μενταγιόν από επιχρυσωμένο ασήμι 925°

Εμπνευσμένο από το έργο του Pablo Picasso «Γοτθική κανάτα με φύλλα», 1952

Το γούρι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για το 2022 είναι ένα μενταγιόν εμπνευσμένο από το κεραμικό του Pablo Picasso «Γοτθική κανάτα με φύλλα» (1952), της Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Το μενταγιόν έχει σχεδιαστεί από την ομάδα Jazzt Design και διατίθεται είτε σε επιχρυσωμένο ασήμι 925° ή σε ασήμι.

Για τον Picasso η ενασχόληση με την κεραμική αποτελεί ένα καινούριο όχημα της τέχνης του, ένα πεδίο όπου έβλεπε τον εαυτό του σαν μαθητευόμενο, υποχρεωμένο να ξεχάσει όλα όσα ήξερε και να πειραματιστεί, όπως όταν ήταν νέος, με υλικά που δεν τον υπακούν. Του επιτρέπει, με την αμείωτη περιέργεια ενός παιδιού και τη γνήσια χαρά της ανακάλυψης, να συνεχίσει και να ανανεώσει τη δημιουργική του περιπέτεια. Το αποτέλεσμα είναι κατ’ εικόνα της τέχνης του: οργιώδες, πληθωρικό, ιδιόρρυθμο, ιδιοφυές…

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλουμίνιο, plexiglas και papier-mâché

Για εκείνους που αναζητούν κάτι ξεχωριστό για τα κλαδιά του Χριστουγεννιάτικου δέντρου τότε τα στολίδια από αλουμίνιο εμπνευσμένα από το έργο του Georges Braque «Δύο πουλιά», 1956-1957, της Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι κάτι περισσότερο από ιδιαίτερα. Κόκκινο, μπλε, λευκό και μαύρο τέλεια εναρμονισμένα πάνω στα φτερά των πουλιών που κατέχουν σημαντική θέση στο εικαστικό σύμπαν του Braque. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, σε ένα ταξίδι στην Καμάργκ, στη νότια Γαλλία, τον γοητεύουν τα αμέτρητα πουλιά που αναζητούν την τροφή τους στα βαλτοτόπια.

Όπως ομολογεί: «Τα πουλιά με ενέπνευσαν […] Πρέπει όμως να θάψω στη μνήμη μου τη φυσική λειτουργία τους ως πουλιών. Η έννοια […] που τα έκανε να αναδυθούν μέσα στο μυαλό μου, αυτή η έννοια πρέπει να σβήσει, να καταργηθεί […] ώστε να έρθω πιο κοντά σε αυτό που με απασχολεί επί της ουσίας: τη συγκρότηση του εικαστικού γεγονότος».

Τα στολίδια από papier-mâché θα ενθουσιάσουν με τα έντονα χρώματά τους, εμπνευσμένα από το έργο του Vincent van Gogh, Νεκρή φύση με καφετιέρα, 1888 για την οποια ο ίδιος ήταν υπερήφανος, μια σύνθεση επηρεασμένη από τις νεκρές φύσεις που είχε δει στο ατελιέ του Émile Bernard.

Το στολίδι από papier-mâché, εμπνευσμένο από το έργο του Wassily Kandinsky «Και τα δύο ριγέ», 1932, της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Μια εποχή που για τον Kandinsky ήταν πολύ παραγωγική και δημιουργική. Στα έργα του αυτά μας καθηλώνει η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης, ισορροπίας που αποπνέει το σύνολο.

Χριστουγεννιάτικο στολίδι από papier-mâché

Χριστουγεννιάτικο στολίδι από papier-mâché

Χριστουγεννιάτικες μπάλες εμπνευσμένες από τον Degas, τον Van Gogh και τον Mοnet

Τρυφερές εικόνες της μικρής μπαλαρίνας πάνω στις χριστουγεννιάτικες μπάλες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Άθραυστες, εμπνευσμένες από το γλυπτό του Edgar Degas «Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών», π. 1878-1881, από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Παράγονται στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες σετ

Info

Το B&E Goulandris Shop βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, δίπλα στον χώρο υποδοχής.

Διαθέτει μια ευρεία γκάμα πρωτότυπων και αποκλειστικά custom made προϊόντων, με χρηστικά αντικείμενα αλλά και αντικείμενα τέχνης, σχεδιασμένα από Έλληνες δημιουργούς και εμπνευσμένα από τη Συλλογή έργων του Ιδρύματος.

Ώρες λειτουργίας του B&E Goulandris Shop: Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00, Παρασκευή 10.00-20.00 | Δευτέρα & Τρίτη κλειστά

Για online αγορές από το e-shop του B&E Goulandris Shop επισκεφθείτε: goulandris.gr/shop