«Γιατί συγκινούμαστε μέχρι δακρύων για τα δεινά ενός μυθιστορηματικού χαρακτήρα; » αναρωτιέται ο πολυγραφότατος Ουμπέρτο Έκο. Η μείξη πραγματικού και μυθοπλαστικού κόσμου αγγίζει βαθιά όχι μόνο τους κατοίκους επινοημένων κόσμων αλλά και τους ίδιους τους αναγνώστες.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων η Αθήνα γιορτάΖΕΙ, η στήλη μας Αναγνώσεις φοράει τα γιορτινά της και δίνει το παρών την 21η Δεκεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Οι Χριστουγεννιάτικες Αναγνώσεις υπόσχονται, και αυτή τη φορά, ταξίδια στον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων. Κι ενώ ο ευσεβής πόθος του δώρου Χριστουγέννων είναι για πολλούς αμφίβολος, το ελculture σας χαρίζει βιβλία, συντροφιά σθεναρή για δύσκολους καιρούς, δίπλα στα εποχιακά μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες!

Για να κερδίσετε βιβλία για τις νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων, πρέπει να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό μας στο facebook: https://www.facebook.com/elculture?sk=wall.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει διαφορετικές κάθε φορά ερωτήσεις και λήγει στις 20 Δεκεμβρίου. Προτεινόμενοι τίτλοι βιβλίων από τις εκδόσεις Καστανιώτη: Πασαδόροι και βαστάζοι της Αθηνάς Κακούρη, Το τελευταίο τραµ του Θανάση Καρτερού, Όλοι µαζί, τώρα! του Γιώργου Κοτανίδη, Ο χειροτέχνης του αίµατος του Τηλέµαχου Μουδατσάκι, Ηδονή στον κρόταφο της Ζυράννας Ζατέλη, από τις εκδόσεις Πατάκη: Για την αγάπη της γεωμετρίας της Σώτης Τριανταφύλλου, Εξομολογήσεις ενός νέου μυθιστοριογράφου του Ουμπέρτο Έκο, Να νιώθεις μπλέ και να ντύνεσαι κόκκινα της Έρσης Σωτηροπούλου, Η γυναίκα με το νούμερο 13 του Χοσέ Κάρλος Σομόθα, Ο Έρωτας ένα απειθάρχητο συναίσθημα του Richard David Percht, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: Το δάσος των παίδων του Χρήστου Αγγελάκου, Σκοτεινές Επιγραφές του Αλέξη Πανσέληνου, Ο άχρηστος Δημήτρης του Γιώργου Συμπάρδη, Ένα τραγούδι για τον Ορφέα του Νίκου Σιδέρη, Τα α παιδιά του Καϊν του Νίκου Παναγιωτόπουλου και Ζωγραφική: οδηγίες χρήσεως του Μανώλη Ζαχαριουδάκη. Τέλος, από τις εκδόσεις Ωκεανίδα: Το τελευταίο γράμμα από τον εραστή σου της Τζότζο Μοϊς, Ο Άτλας Επαναστάτησε (τόμος Α΄) της Αϋν Ραντ, Στην πόλη του χρυσού και του ασημιού της Κενιζέ Μουράτ, Αντιμέτωποι με το χθες της Άννας Γαλανού.

Οι νικητές ενημερώνονται μέσω του facebook με την λήξη του διαγωνισμού της ίδιας μέρας και η παραλαβή των βιβλίων γίνεται την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 18.00.