Η οικογένεια Δελλατόλα ζει σε ένα χωριό της Τήνου, τα Λουτρά, όπου και διατηρεί Γραφείο Τελετών. Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι, αφού δεν κατοικούσαν από πάντα στο νησί. Εγκαταστάθηκαν στην Τήνο για να ζήσουν στην εξοχή μακριά από τη βαβούρα της πόλης, ανοίγοντας το περίφημο -και μοναδικό- γραφείο τελετών στο χωριού. Τι γίνεται όμως όταν κανένας δεν πεθαίνει εκεί γύρω; Οι γονείς, Φραγκίσκος και Καρμέλα, παρέα με τα δυο παιδιά τους, Λάουρα και Μάνθο, αρχίζουν να αναρωτιούνται αν έκαναν καλά που αποφάσισαν να ανοίξουν αυτή την επιχείρηση στο νησί και κάπως έτσι ξεκινούν όλα…

Το παλιό οικοτροφείο του χωριού, η Σχολή των Ουρσουλινών με τις τρεις μονάχα καλόγριες, είναι ένα “κρυφό” high-tech σχολείο του μέλλοντος με τοίχους-οθόνες, πολλές αίθουσες, πιάνα και βιβλιοθήκες. Παρόλα αυτά του λείπει κάτι πολύ βασικό… μαθήτριες! Οι μοναχές προτείνουν στη Λάουρα να γίνει η μοναδική τους μαθήτρια ώστε να λειτουργήσει ξανά το οικοτροφείο, προκαλώντας αντιδράσεις στο χωριό.

Τι συνδέει το οικοτροφείο με τους Αλβανούς εργάτες του χωριού και την οργάνωση του «Φοίνικα»; Γιατί οι τελευταίοι θέλουν να διώξουν από το νησί τους ξένους και τους καθολικούς; Ποια είναι η μεγάλη εταιρεία που θέλει να κάνει επενδύσεις στα Λουτρά; Η Ρόζα Δελλατόλα καταλαβαίνει ότι όλα τα πρόσωπα συνδέονται σε μια παράξενη υπόθεση, την Υπόθεση Laurus, και αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο!

Το βιβλίο της Λώρης Κέζα είναι ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα ιδανικό για εφήβους, που κλείνει ωστόσο το μάτι χαμογελώντας και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Το ελculture.gr και οι εκδόσεις Διόπτρα χαρίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου της Λώρης Κέζα με τίτλο “Υπόθεση LAURUS” σε 3 τυχερούς αναγνώστες από όλη την Ελλάδα! Στείλτε μας ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου στο info@elculture.gr μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 16:00. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω ηλεκρονικής επιστολής και τηλεφωνικά.

Ο διαγωνισμός έληξε και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα