Η τέταρτη έκδοση του asfaBBQ, το φεστιβάλ – performance της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, δύο χρόνια μετά από την ουτοπική δεύτερη εκδοχή του, asfaBBQ 2016, αντικρίζει την ανθρωπότητα σε ένα μεταμοντέρνο αδιέξοδο μιας άγριας παραπληροφόρησης και μιας ακροδεξιάς αναγέννησης, ένα φασιστικό κίνημα που ο κόσμος έχει να δει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Με την ανέμπνευστη αριστερά να μην μπορεί να ανταποκριθεί και τις πολιτικές ταυτότητας να έχουν αλωθεί από τους κακούς, ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζει μια παλινδρόμηση στην εποχή του μεσοπολέμου ή μια επιτάχυνση προς μια ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Υπάρχει τρόπος για φυγή προς τα εμπρός και αποφυγή του χάους; Μπορούμε να ξανασκεφτούμε τις πολιτικές ταυτότητας; Μπορούμε να ξανακάνουμε την ελπίδα σέξι; Μπορούμε να βοηθήσουμε τα trolls και τα fake-news να αυτοκαταστραφούν; “The Garden of Dystopian Pleasures” εξετάζει τρόπους εμβάθυνσης και κατανόησης του εχθρού, με εργαλείο την υπερταύτιση με τερατωδίες της post-truth κοινωνίας και της επανεκτίμησης της πολιτικής της ένοχης απόλαυσης.

Την επιμέλεια του asfaBBQ 2018 έχουν αναλάβει το καλλιτεχνικό ντουέτο ΦΥΤΑ σε συνεργασία με το think-tank “Ministry of Post-Truth”.