«Ασκητικά»: H έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου στην Αποκάλυψη της Πάτμου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την εγγραφή της Πάτμου στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου προσκαλούν το κοινό στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «Ασκητικά», που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 και ώρα 20.00 στην Αποκάλυψη της Πάτμου.

Ο Χρήστος Μποκόρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία και αναγορευθεί ως επίτιμο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών της Μόσχας. Από το 2017 είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης. Η Πάτμος έχει απασχολήσει ξανά το έργο του στην έκθεση με τίτλο «Πάτμος, άνοιγμα στο φως και στο σκοτάδι» (Αθήνα, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2001).

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την εγγραφή της Πάτμου στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (1999-2019) και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το εμβληματικό μνημειακό συγκρότημα του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης Πάτμου, όπου ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, εξόριστος εκεί το έτος 95 μ.Χ., συνέγραψε το ιερό αποκαλυπτικό κείμενο, αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα προσθετικής αρχιτεκτονικής και αναπτύσσεται σε πέντε στάθμες, με αλλεπάλληλες οικοδομικές φάσεις, από τον 12ο έως και τον 20ο αιώνα. Η αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, 2007-2014). Τα έργα του καλλιτέχνη φιλοξενούνται σε πέντε αίθουσες στην τρίτη στάθμη του συμπλέγματος.

Η πρόσβαση στους εκθεσιακούς χώρους θα γίνεται από την παλαιά είσοδο της Αποκάλυψης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.