1ο Αστικό Πανηγύρι στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Μέσα από ένα πανηγύρι στην Αθήνα, το καλοκαίρι έρχεται και πάλι στην καρδιά της, καθιστώντας πιο ομαλή την «επαναφορά» στην πόλη

«Τον φετινό Σεπτέμβριο, η FIX Hellas και η Δημοτική Αγορά Κυψέλης σχεδιάζουν το 1ο Αστικό Πανηγύρι και δίνουν ραντεβού με όλους στη Φωκίωνος σε ένα ανεπανάληπτο γλέντι στην πόλη, γιορτάζοντας την παράδοση του τόπου μας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, παρατείνουμε το καλοκαίρι για λίγες ακόμα ώρες και φέρνουμε την παράδοση στο σήμερα, διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή για όλους. Μέσα από ένα πανηγύρι στην πόλη μας, το καλοκαίρι έρχεται και πάλι στην καρδιά της Αθήνας, καθιστώντας πιο ομαλή την “επαναφορά” στην πόλη, μετά τις καλοκαιρινές αποδράσεις, δίνοντας σε όλους τους Αθηναίους μια τελευταία γεύση από νησί αλλά και την ευκαιρία να συναντηθούν… στην πίστα, χορεύοντας και τραγουδώντας σε παραδοσιακούς ρυθμούς.

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς θα επιμεληθεί η Παραδοσιακή Ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ», τα μέλη της οποίας υπόσχονται μία αξέχαστη «ορχηστρικά» βραδιά.

  • Παναγιώτης Σδούκος, Τραγούδι
  • Δημήτρης Στεφόπουλος, Βιολί
  • Δημήτρης Φυδανάκης, Λαούτο
  • Θανάσης Λάκκας, Κρουστά

Έκτακτη εμφάνιση: Γιάννης Σέρβος, Τσαμπούνα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Διονύσης Λουκάτος

Στην πίστα θα απολαύσουμε γνωστούς παραδοσιακούς αλλά και πιο ιδιαίτερους τοπικούς χορούς από ελληνικά νησιά που θα μας μυήσουν στα ποικίλα είδη που συναντά κανείς σε χωριά και νησιά της Ελλάδας. Σούστα, μπάλος, ικαριώτικος και πολλά ακόμη καλούν γνώστες και μη να πιαστούν  χέρι-χέρι και να μεγαλώσουν τον χορευτικό κύκλο!

Λαούτο, βιολί, κρουστά μαζί με σουβλιστά ελληνικά πιάτα και παγωμένη μπύρα FIX είναι ο βασικός εξοπλισμός της γιορτής, ο οποίος θα υπάρχει φυσικά σε αφθονία για να κρατήσει το γλέντι “ζωντανό” για ώρες.

Μια τελευταία μάζωξη μεταξύ φίλων λίγο πριν την επίσημη λήξη του καλοκαιριού, για να φέρει τις παρέες πιο κοντά και να δημιουργήσει τις αναμνήσεις εκείνες που η θύμησή τους θα διαρκέσει για έναν ολόκληρο χειμώνα».

Συντελεστές

  • Παναγιώτης Σδούκος, Τραγούδι
  • Δημήτρης Στεφόπουλος, Βιολί
  • Δημήτρης Φυδανάκης, Λαούτο
  • Θανάσης Λάκκας, Κρουστά

Έκτακτη εμφάνιση: Γιάννης Σέρβος, Τσαμπούνα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Διονύσης Λουκάτος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.