Το «Αθέατο Μουσείο» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζει «δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο»

Τα δύο μικρά ομοιώματα πλοίων που υποδέχεται το μουσείο προβάλλουν «δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο»

Το Αθέατο Μουσείο είναι η δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Μετά από 19 θαυμάσια σύνολα αντικειμένων που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο». Πρόκειται για ένα κωπήλατο πλοίο χωρίς ιστία, χαραγμένο πριν από 45 αιώνες πάνω σε τηγανόσχημο σκεύος από τη Σύρο και για ένα μοναδικό ομοίωμα λέμβου από χαλκό από την Αγία Ειρήνη της Κέας, που αναπαριστά έναν τύπο σκάφους γνωστού από τη μινωική και τη θηραϊκή εικονογραφία του 16ου αι. π.Χ. Τα δύο μικρά ομοιώματα πλοίων παρουσιάστηκαν την Τρίτη 6 Αυγούστου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνουν εκεί ως τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.

Δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο.

Στις 30 Αυγούστου, 13 και 27 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή, καθώς και στις 25 Αυγούστου, 1 και 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και στις 13 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα πανάρχαια ταξίδια των θαλασσοπόρων του προϊστορικού Αιγαίου στη Μεσόγειο και για τις άγνωστες οδύσσειες των Κυκλαδιτών, που δεν έπαψαν να αναμετρώνται με τα κύματα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Κεντρική φωτογραφία: Λεπτομέρεια από την Τοιχογραφία του Στόλου. Δυτική Οικία, Ακρωτήρι Θήρας. 16ος αι. π.Χ.: Υστεροκυκλαδική Ι περίοδος (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.