Το 11ο Athens Animfest ξεκινάει την Πέμπτη 7 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Προβολές θα γίνουν επίσης στο Ρομάντσο (11 – 13 Απριλίου 2016) και στην Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων (9 – 10 Απριλίου 2016).

Η φετινή διοργάνωση επέλεξε έναν μεγάλο αριθμό ταινιών κινουμένων σχεδίων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της Αθήνας στον παγκόσμιο χάρτη με τα φεστιβάλ animation. Και φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνιστικά τμήματα για πειραματικές, σπουδαστικές και μικρού μήκους ταινίες animation, που συνδυάζουν ποικίλες αισθητικές αναζητήσεις και διευρύνουν τα όρια των τεχνικών επιτευγμάτων στον τομέα της κινούμενης εικόνας.

Αφιερώματα – Eκδηλώσεις
Α. Ο Piotr Dumała, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή Πολωνούς animator, θα παραβρεθεί και θα παρουσιάσει ένα επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών του, και θα αναφερθεί διεξοδικότερα στο έργο του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ν. Εγγονόπουλος” στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκη (Πρώην ΤΥΠΕΤ), στην οδό Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλίσσια (τ.: +30 697 4371054) και ώρα 20:00, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Πολωνίας στην Αθήνα, και με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων και της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ)  και το Διιδρυματικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση».

Β. Η παρουσία της Πολωνίας στο φετινό φεστιβάλ εμπλουτίζεται με την ανθολογία πρόσφατων κινούμενων σχεδίων O!Pla  Across The Borders 2015, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, ώρα 22:00.

Δείτε το αναλυτικά προγράμματα προβολών της Ταινιοθήκης και του Ρομάντσο.