O Γιώργος Κοντραφούρης και η Εύη Σιαμαντά live με την Athens Big Band στο Θέατρο Ολύμπια

Athens Big Band, Γιώργος Κοντραφούρης & Εύη Σιαμαντά

Μια συναυλία με standards της jazz και του ευρύτερου ρεπερτορίου της Big Band, με ισχυρές δόσεις blues, swing και groove

Την Τρίτη 7 Μαΐου, στις 20.30, κλείνει ο κύκλος jazz συναυλιών στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας με την Athens Big Band να βρίσκεται επί σκηνής με δύο μεγάλους καλλιτέχνες, τον πιανίστα και οργανίστα Γιώργο Κοντραφούρη και την Εύη Σιαμαντά στο τραγούδι, για μια συναυλία με standards της jazz και του ευρύτερου ρεπερτορίου της Big Band, με ισχυρές δόσεις blues, swing και groove.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης έγινε γνωστός στην Ελλάδα ως πιανίστας, πηγαίνοντας όμως στη Φινλανδία με αφορμή τις μεταπτυχιακές σπουδές του καταπιάστηκε με το electric organ, το οποίο τον έκανε γνωστό στην παγκόσμια jazz σκηνή.

Οι συνεργασίες του με σπουδαία ονόματα τις jazz δεν είναι λίγες. Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad και Deborah Davies, είναι κάποια μόνο από τα ονόματα με τα οποία έχει συμπράξει ως πιανίστας ή οργανίστας. Τώρα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελσίνκι, όπου διδάσκει μουσική στην Ακαδημία Sibelius και παίζει, Κέρκυρας, όπου είναι καθηγητής μουσικής στο τζαζ τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αθήνας, αλλά και Πειραιά, όπου είναι το σπίτι του.

Μαζί τους η Εύη Σιαμαντά, μία μοναδική ερμηνεύτρια με ένα εύρος φωνής που «αγγίζει και ενίοτε ξεπερνάει το επίπεδο των διεθνών τραγουδιστριών». Με εμφανίσεις σε όλα τα μεγάλα κέντρα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Lincoln Centre στη Νέα Υόρκη, Albert Hall στο Λονδίνο) καταφέρνει πάντα να μαγέψει και να παρασύρει το κοινό με το ταλέντο της.

Οι λαμπρές συνεργασίες δεν λείπουν ούτε από το δικό της βιογραφικό αφού έχει βρεθεί επί σκηνής με ονόματα, όπως Tony Remy, Matt Penman, Marc Ledford, Ernesto Simpson, Sergio Salvatore και τον Donny McCaslin, Christos Rafailidis, Goran Bregovic και Rex Richardson.

#ReadyToJazz για τελευταία φορά στη φετινή σεζόν, με την πιο γκρουβάτη συναυλία έως τώρα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.