Athens Digital Arts Festival 2019: Women in Media Technology

women

Ένα διήμερο γεμάτο από προβολές Video Art και Animation, ειδικά αφιερώματα και πρεμιέρες

Στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival και της δράσης “Tribute to the 15 years of Athens Digital Arts Festival” στις 1 και 2 Ιουνίου 2019, ο προσφάτως ανακαινισμένος Πεζόδρομος της οδού Μιλτιάδου (Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας) θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο θερινό κινηματογράφο για ένα 2 ήμερο γεμάτο από προβολές Video Art & Animation καθώς και ειδικά αφιερώματα και πρεμιέρες.

Με στόχο, λοιπόν, να προσφέρουμε μια ειδική μνεία στις γυναίκες, αναδεικνύοντας το έργο τους στον χώρο της τέχνης, της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας, στο πλαίσιο του 15ου Athens Digital Arts Festival, σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο προβολών – Open Air Screenings- με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα του κινηματογραφικού αφιερώματος περιλαμβάνει πρώτες προβολές και εξασφαλίζεται πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός Athens Digital Arts Festival φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα “Women in Media Technology”, στο πλαίσιο του 15ου Athens Digital Arts Festival. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα “Women in Media Technology” συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (Europe in my Region), η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.