Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας έρχεται στις Ημέρες Γαστρονομίας 9, 10, 11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Με κεντρικό σύνθημα “A spoonful of inspiration” διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας διεθνής κινηματογραφικός θεσμός αφιερωμένος στο σινεμά της γεύσης, της γαστρονομίας και της κουζίνας. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών από 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και experimental από διάφορες χώρες όπως: Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Χόνγκ Κόνγκ-Κίνα, το Athens International Culinary Film Festival (AICFF) παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα συγκεντρωμένο και αντιπροσωπευτικό μενού γευστικών ιστοριών από όλο τον κόσμο, το οποίο πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τη σχέση γαστρονομίας και σινεμά με τη συμμετοχή γνωστών chefs, δημιουργών και καλλιτεχνών.

Ανάμεσα στις προβολές, «το Μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερέρι, «Η Υψηλή Μαγειρική» (Haute Cuisine) του Κριστιάν Βινσέντ , «Η Βάρδια του Πελεκάνου» των Λεία Μπίζνερ και Νίκου Μάνεση, το «Food for Love» της Μαριάννας Οικονόμου, το “Peru Sabe” του Jesús M. Santos, το “More than Honey”, και το “Noma at boiling point” του Christian Vorting, το “Comme un Chef” του Ντανιέλ Κοέν κ.α.

Οι τυχεροί που θα επισκεφτούν τις Ημέρες Γαστρονομίας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πρεμιέρες σε παγκόσμια πρώτη, όπως την ισπανική “Nerua Guggenheim Bilbao – A journey to the essence” του Iván Miñambres, ειδικές προβολές σε πανελλήνια πρώτη, όπως το γαστριμαργικό απόσπασμα της νέας μαύρης κωμωδίας του Δημήτρη Πιατά με τίτλο «Πανδημία» -Όλα σε ένα και αναδρομικά αφιερώματα σε επιλεγμένους καλλιτέχνες, όπως το καλλιτεχνικό δίδυμο Natasha Subramanian & Alisa Lapidus από το Los Angeles στο πλαίσιο του AICFF feature artists.

Παράλληλα, επιλεγμένα short films του AICFF θα αποτελέσουν το πρόγραμμα προβολών με τίτλο Ηors d’oeuvre που προβάλλονται πριν από σχετικές εκδηλώσεις. Το πρώτο AICFF πλαισιώνεται από μια ενότητα ευρηματικών θεματικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στην διαχρονική σχέση γαστρονομίας και τέχνης όπως συζητήσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια από ανθρώπους της γαστρονομίας και του πολιτισμού, όπως ο Δημήτρης Πιατάς, ο Δόξης Μπεκρής, ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, ο Κώστας Τσίνγκας, η Γιολάντα Τότσιου, ο Ιωσήφ Πρωιμάκης κ.α. Παράλληλα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται στο πλαίσιο των Ημερών Γαστρονομίας το πρόγραμμα chef’s choice στο οποίο δημοφιλείς chefs και άνθρωποι του πολιτισμού όπως η Μυρσίνη Λαμπράκη, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, οι Troo Food Liberation, ο Σταμάτης Τσίλιας κ.α, μαγειρεύουν στα live cooking sessions των Ημερών Γαστρονομίας εμπνευσμένοι από έργα της μεγάλης οθόνης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του AICFF.