Το Athens Music Week, ένας νέος μουσικός θεσμός, έρχεται

Athens Music Week

Η 1η διεθνής συνάντηση για τη μουσική στην Αθήνα

Η ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ (Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας δήμου Αθηναίων, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το JUMP – The European Music Market Accelerator, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», παρουσιάζουν το ”Athens Music Week”, έναν νέο μουσικό θεσμό που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου 2019 και ο οποίος φιλοδοξεί να αναδείξει την μουσική πολυμορφία της Ελλάδας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

To ”Athens Music Week” – «η Μουσική Εβδομάδα της Αθήνας» αποτελεί μία πλατφόρμα για δικτύωση, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, αλλά και μία καλή αφορμή για νέες φιλίες και απρόσμενες μουσικές ανακαλύψεις. Μέσα από τέσσερις αλληλένδετες ενότητες – ”Music & the City”, ”Athens Music Convention”, ”Athens Music Walk”, ”Music Innovation Hub” – θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από δράσεις που θα απλωθούν, για μία εβδομάδα, σε περισσότερα από 40 σημεία της Αθήνας περιλαμβάνοντας ένα διεθνές μουσικό συνέδριο, round tables, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκθέσεις, συναντήσεις με καλλιτέχνες και εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας, παρουσιάσεις μουσικών έργων και showcase συναυλίες.

To ”Athens Music Week” είναι ένας μουσικός μαραθώνιος που προσφέρει ερεθίσματα και κίνητρα στο ευρύ κοινό, στους καλλιτέχνες και στους επαγγελματίες του μουσικού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να αναδείξει την δημιουργικότητα και να φέρει σε επαφή την εγχώρια με τη διεθνή αγορά.

Χάρη στον ενοποιητικό χαρακτήρα της μουσικής, τη γεωγραφική θέση και το ιστορικό υπόβαθρο της Αθήνας, το AMW οραματίζεται να συνδέσει τις μουσικές αγορές της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης με αυτές της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.

*Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Μάιο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.