Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, εγκαινιάζει το 1ο Athens Open Air Film Festival, στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό την επανασύνδεση του πολίτη με το καθημερινό του περιβάλλον και την επανοικειοποίησή του πανέμορφου αστικού τοπίου, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες της πόλης.

Η πρεμιέρα του νέου φεστιβάλ έγινε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την προβολή της ταινίας «Go West», για την οποία ο Κωνσταντίνος Βήτα ανέλαβε να συνθέσει, ειδικά, καινούρια μουσική.

Για τη συνέχεια:

Τετάρτη 20/07/2011 – Πλατεία Αγίας Ειρήνης: «A Space Story». Από τον Μελιές ως τον Μαν Ρει, 12 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα συναντούν τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του «Άγγελου Κυρίου» και των «Φανταστικών Ήχων».

Πέμπτη 21/07/2011 – Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος: Προβολή της ταινίας Νινότσκα του Ερνστ Λιούμπιτς. Η πρώτη και μοναδική κωμωδία της Γκρέτα Γκάρμπο σε μια αποκλειστική προβολή, κάτω απ’ τ’ αστέρια του Αττικού Ουρανού.

Τρίτη 26/07/2011 – Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης: Προβολή ταινιών μικρού μήκους από σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Ρεύματος. «Τι έκαναν πριν κατακτήσουν τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ»;

Τετάρτη 27/07/2011 – Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο: Αποσπάσματα από τις μικρού μήκους απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά. Γουονγκ Καρ Βάι, Γκας Βαν Σαντ, Τιμ Μπάρτον κ.α. σε κινηματογραφικές απόπειρες άγνωστες στο ευρύ κοινό

Πέμπτη 28/07/2011 – Πεζόδρομος Ερμού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ): Προβολή ταινίας έκπληξης και συνοδεία μουσικής εκδήλωσης με ζωντανή μουσική, στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής θεματικής, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού.

Την ώρα που οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ορατές στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, καλούμε τους Αθηναίους να ξαναβρούν τη χαρά της από κοινού απόλαυσης μια ταινίας.

Αναλυτική ενημέρωση για το Athens Open Air Film Festival στα:
www.cinemag.gr.www.aiff.gr
http://twitter.com/#!/nyxtespremieras http://on.fb.me/k7qZf3

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης

Πεζόδρομος Ερμού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ)