To Athens Open Air Film Festival στο Φεστιβάλ Αθηνών

Τρεις κινηματογραφικές προβολές αφιερωμένες στον Σαίξπηρ

Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και φιλοξενεί τρεις προβολές αφιερωμένες στον Σαίξπηρ. Τρεις ιστορικές ταινίες που ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο τα κλασικά έργα, τρεις ιδιαίτερες κινηματογραφικές ματιές προβάλλονται στον Κήπο της Πειραιώς 260, που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά.

Macbeth / Μάκβεθ (1971)
Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 21:00
Ο Πολάνσκι παρουσιάζει μια εφιαλτική εκδοχή της περίφημης σεξπηρικής τραγωδίας πάνω στις αιματηρές συνέπειες του ασίγαστου πόθου για εξουσία, με φόντο το τραχύ τοπίο της βόρειας Ουαλίας. Ο Τζον Φιντς υποδύεται τον Σκοτσέζο ήρωα πολέμου, οι υψηλές φιλοδοξίες του οποίου ανοίγουν έναν μοιραίο κύκλο βίας, όντας πλανεμένος από τις προφητείες τριών μαγισσών και τις παραινέσεις της Λαίδης του που τον οδηγούν στο φόνο του βασιλιά Ντάνκαν.

The Tempest / Η Τρικυμία (1979)
Τετάρτη 13 Ιουλίου, 22:00

Ο Τζάρμαν αναμετριέται με το κύκνειο άσμα του Σέξπηρ. Δώδεκα χρόνια μετά την απώλεια του δουκάτου του Μιλάνου από τις ραδιουργίες του αδερφού του, Αντόνιο, ο Πρόσπερο βρίσκεται ξεχασμένος σε ένα ερημονήσι μαζί με την κόρη του, Μιράντα, έχοντας ωστόσο κατακτήσει τα μυστικά της μαγείας. Το τερτίπι της μοίρας που φέρνει το πλοίο του Αντόνιο κοντά στο νησί, είναι που θα κάνει μια τρικυμία, αποτέλεσμα των δυνάμεων που τιθασεύει ο Πρόσπερο, να αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων.

Βασιλιάς Ληρ
Τετάρτη 20 Ιουλίου, 21:00
Η κατάβαση του Ληρ στο αναπόδραστο βασίλειο της τρέλας, καθώς βλέπει την αυτοκρατορία του να καταρρέει, εκκινεί από την παράλογη αξίωση να μοιράσει το βιος του στις τρεις του κόρες με κριτήριο ποια θα δηλώσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αγάπη της. Η κατά Μπρουκ εκδοχή του «Βασιλιά Ληρ» έχει τον θρύλο του βρετανικού θεάτρου, Πολ Σκόφιλντ, στον ομώνυμο ρόλο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.