Athens Open Air Film Festival: H Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων

Η βραβευμένη ταινία του Δήμου Αβδελιώδη

Για 5η χρονιά, το Athens Open Air Film Festival, η κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας ξεκινά με πάνω από 20 προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «H Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη στo Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στο Θολοποτάμι της Χίου, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, τέσσερις αγροφύλακες θα δεχθούν διαδοχικά να αντικαταστήσουν τον αποθανόντα προκάτοχό τους, έπειτα από οικονομικό κίνητρο, αφού λίγοι είναι εκείνοι που θα ενδιαφερθούν για τη θέση λόγω κακής φήμης του χωριού. Γρήγορα, ο αγρονόμος θα αναγκαστεί να αποσύρει τους αγροφύλακες καθώς οι εποχές που εναλλάσσονται αφήνουν «κουσούρια» στους υποψηφίους και τους εμποδίζουν να σταθούν στις ανάγκες των υποχρεώσεών τους.

Ένα λυρικό, γεμάτο χιούμορ παραμύθι, που δεν διστάζει να συνδυάσει τον Τσιτσάνη και τον Καζαντζίδη με τις «Τέσσερις Εποχές» του Βιβάλντι, γίνεται στα χέρια του Δήμου Αβδελιώδη μια πανέμορφη παραβολή που με το ένα πόδι πατάει στην ελληνική παράδοση του Βιζυηνού και με το άλλο περηφανεύεται για τη γνήσια κινηματογραφική του απλότητα. Τιμημένη με το Κρατικό βραβείο σκηνοθεσίας και το βραβείο της FIPRESCI και έχοντας συμμετάσχει στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, η ταινία παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα ανεξερεύνητα διαμάντια του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Κείμενο: Χρήστος Πολίτης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μαλάντη, Άγγελος Πανελαράς, Τάκης Αγορής, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Στέλιος Μακριάς, Παναγιώτης Λούρος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.