Athens Open Air Film Festival: The Rocky Horror Picture Show

Το κλασικό cult μιούζικαλ του Τζιμ Σάρμαν

Στο πλαίσιο του 5ου κατά σειρά Athens Open Air Film Festival, προβάλλεται το μιούζικαλ “The Rocky Horror Picture Show” (1975) σε σκηνοθεσία Τζιμ Σάρμαν.

Μια νύχτα με καταιγίδα, ένα νεόνυμφο ζευγάρι που μένει από λάστιχο στη μέση του πουθενά, ένας πύργος που κρύβει μέσα του τους πιο (κυριολεκτικά) ουρανοκατέβατους ενοίκους, ένας διαστημικός επιστήμονας με δερμάτινα και ζαρτιέρες που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το απόλυτο αρσενικό, ένας ευφορικός και ασταμάτητα παιχνιδιάρης εορτασμός της εξαλλοσύνης, του ηδονισμού, της πανσεξουαλικότητας και της ισοπέδωσης κάθε σοβαροφάνειας.

Μεταφορά του ομότιτλου ροκ μιούζικαλ από τη θεατρική σκηνή στη μεγάλη οθόνη, το «Rocky Horror Picture Show» ενώνει έναν απολαυστικό φόρο τιμής στα b movies φαντασίας και τρόμου της δεκαετίας του ’50 με την rock’n’roll ελευθεριότητα των seventies, σε έναν kinky και απενοχοποιημένα queer συνδυασμό για ανοιχτόμυαλους θεατές, αμετανόητα party animals και ορκισμένους εχθρούς κάθε πουριτανισμού.

Ταινία – φαινόμενο, με τον χαρακτηρισμό του απόλυτου cult movie στην ιστορία του σινεμά να έχει επάξια κερδηθεί και εκατομμύρια θεατές να έχουν μετατρέψει την παρακολούθησή της μέσα στα χρόνια σε μια ξέφρενη και λατρευτική τελετουργία μαζικής συμμετοχής, η μουσικοχορευτική εξαλλοσύνη του Τζιμ Σάρμαν φιλοξενείται στο φεστιβάλ, σε επετειακή προβολή σαράντα χρόνων από την πρώτη της κυκλοφορία στις αίθουσες, για όσους θέλουν να την δουν για πρώτη ή για… πεντηκοστή φορά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τζιμ Σάρμαν
Πρωταγωνιστούν: Τιμ Κάρι, Μπάρι Μπόστγουϊκ, Σούζαν Σάραντον

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.