Γυναίκες που γεννάνε τα υπερφυσικά μωρά των πλουσίων, τερατώδη καλαμάρια που απειλούν ευθέως τις ζωές μας, ρομποτικές μέλισσες που φυλάσσουν τα σύνορα, σοφοί σκυφτοί και αδύναμοι να αντέξουν το βάρος της σοφίας τους, Κρυονικοί που βγήκαν από τα κουκούλια τους και αναζητούν την πανάκεια, παράξενα πλάσματα που στα κεφάλια τους παρασιτούν άλλα πλάσματα. Είναι αυτό το μέλλον της ανθρωπότητας; Είναι αυτή η Αθήνα του μέλλοντος; Ή μήπως είναι η Αθήνα του σήμερα και δεν το ξέρουμε; Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι: Athens, we have a problem.

Η Snehta Residency σας καλεί να βάλετε για τέσσερις μέρες τα γυαλιά της επιστημονικής φαντασίας και να ρίξετε μια ματιά στην πόλη. Ίσως και να τη δείτε όπως δεν μπορούσατε να τη φανταστείτε. Στο φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας που θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα στους δύο χώρους της Snehta (Ι. Δροσοπούλου 47 και Κεφαλληνίας 39) λαμβάνουν μέρος 18 εικαστικοί καλλιτέχνες και 21 συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από το διάλογο ανάμεσα στη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες προκύπτει ένα μοναδικό αποτέλεσμα που απογειώνει την ιδέα που μπορεί να είχαμε ως σήμερα για την Αθήνα. Ο τίτλος της έκθεσης παραφράζει τη δημοφιλή φράση «Houston, we have a problem» που ακούστηκε το 1970 από τον αστροναύτη του Apollo 13 Jack Swigert, την ώρα που συνέβαινε μια έκρηξη στο διαστημόπλοιο και οι λυχνίες ασφαλείας άρχισαν να αναβοσβήνουν προειδοποιητικά.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 7 Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 12:00– 20.00. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 3 Μάιου στις 20:00. Την Παρασκευή 5 Μαΐου από τις 20.00 ως τις 22.30 οι συγγραφείς θα διαβάσουν τα διηγήματα τους στο κοινό. Το Σάββατο μετά τις 20:00 σας περιμένουμε όλους για να πρωτότυπο πάρτι.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι φανατικοί της επιστημονικής φαντασίας θα μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο με συγκεντρωμένες τις περισσότερες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας του φεστιβάλ.

Η ταυτότητα του φεστιβάλ: Athens we have a problem
Η Snehta (Athens γραμμένο ανάποδα), είναι μια δράση που ξεκίνησε το 2012 και έχει ως σκοπό την στήριξη της δημιουργικής έρευνας εικαστικών καλλιτεχνών του εξωτερικού με κεντρικό θέμα την πόλη της Αθήνας και τους κατοίκους της. Ήδη έχουν φιλοξενηθεί και εργαστεί με την Snehta περισσότεροι ο 50 ξένοι καλλιτέχνες που προέρχονται από τουλάχιστον 10 χώρες.

Κεντρική φωτογραφία: Σοφία Τούμουρα, photo: Μαρία Παππά, Dolce Vita/Make a wish