Atopos BlahBlahBlah: #GregHajijoannides

Η διαδικασία δημιουργίας του νέου του έργου ως δράση

To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την έκδοση του οργανισμού με τίτλο Unlocked. Στα πλαίσια της συμμετοχής του στο νέο αυτό βιβλίο, και παράλληλα με την έκθεση Unlocked, ο Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης παρουσιάζει την διαδικασία δημιουργίας του νέου του έργου ως δράση. Κλεισμένος σε ένα δωμάτιο της Atopos cvc ο καλλιτέχνης θα καταγράψει το πρώτο μέρος της καινούργιας δουλειάς του μέσω της ειδικής τεχνικής του. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία ζωντανά από οθόνη στο εργαστήριο που θα έχει στηθεί ακρίβως δίπλα στο δωμάτιο αυτό.

Σχετικά με το έργο
Το Light And Sound Reaction είναι εμπνευσμένο από το πρώτο project που δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 2010 με τίτλο Light reaction και παρουσίασε στην Lille300, Γαλλία (2012) και Palais de Tokyo, Παρίσι (2014). Το project αποτελείται από 12 μεγάλες φωτογραφίες σε υπερέκθεση που εκτυπώθηκαν σε γυαλιστερό χαρτί όπου τα θέματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε ένα λευκό περιβάλλον καταδεικνύοντας το τέλος ή την αρχή της ανθρώπινης συνύπαρξης.

Ως προέκταση αυτού, το Light And Sound Reaction αποτελούν βίντεο τα οποία θα παρουσιάζουν τη συνύπαρξη δυο πρώην εραστών που έχουν να συναντηθούν καιρό σε ένα δωμάτιο για κάποιες ώρες. Τα βίντεο θα καταγράψουν εκφράσεις του σώματος, κινήσεις, αισθήματα και συναισθήματα σε συνδυασμό με την ηχητική εγκατάσταση στο σκοτεινό δωμάτιο αποτυπώνοντας την τρυφερότητα των δυο πρώην εραστών χωρίς εικόνες ή φως.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη
Ο Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης έχει αναπτύξει την δική του τεχνική φωτογραφίζοντας σε υπερέκθεση, ενώ παίζει με τις ρυθμίσεις της μηχανής ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει να χρησιμοποιεί προγράμματα όπως το photoshop ενώ μένει μακριά από τεχνητά μέσα και περισπασμούς. Ο καλλιτέχνης δουλεύει για πρώτη φορά με βίντεο και ηχητική εγκατάσταση καθώς τον ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσει ξεχωριστά τις δύο λειτουργίες της φωτογραφικής του μηχανής.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.