Μουσικός Αύγουστος στο café του Νομισματικού Μουσείου

Η Νάνα Σιμόπουλος, οι Les Trois Femmes, η Τέτη Κασιώνη και η Τίνα Αλεξοπούλου για έναν μουσικό Αύγουστο

Nana Simopoulos World Jazz

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, στις 21:00

Η αγαπημένη jazzwoman Νάνα Σιμόπουλος επιστρέφει στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες της αλλά και έναν guest artist για να παρουσιάσουν μια βραδιά τζαζ, με κύρια αναφορά στα πρωτότυπα μουσικά έργα της μουσικού με τίτλο «Skins». Εμφανίζονται την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 21:00.

Το άλμπουμ «Skins» αποτελείται από οκτώ πρωτότυπα μουσικά έργα της Νάνας. To υλικό του άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές και έχει επιρροές που εκτείνονται ανά αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια να κάνει αναφορές σε διάφορες κουλτούρες, αλλά και στο ίδιο της το παρελθόν.

Παίζουν:
Νάνα Σιμόπουλος | κιθάρα, φωνή, σιτάρ
Σαμ Μαρλιέρι | σαξόφωνα
Μάνος Λούτας | μπάσο
Σολίς Μπαρκίς | κρουστά
Κάρεν Χάιλμαν | φωνή, κρουστά, πλήκτρα
Guest artist | Γιώργος Πολυχρονάκος | ντραμς

Les trois femmes

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, στις 21:00

Οι Les Trois Femmes είναι ένα γυναικείο φωνητικό τρίο που εμπνέεται από τις μουσικές της δεκαετίας του ’20, του ’30 και του ’40. Οι πρωτότυπες και μοναδικές μουσικές ενορχηστρώσεις των τριών φωνών παρασύρουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, σε αυτήν τη χαμένη εποχή της αθωότητας, διευρύνοντας ταυτόχρονα τα όρια της αρμονίας και της μουσικής φαντασίας και γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Οι «τρεις γυναίκες» Μαντώ Παναγιωτάκη, Μύρτα Σακελλαρίου και Τατιάνα Μιχαηλίδου θα παρασύρουν σε ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν με τη βοήθεια του Μάρκου Παπασηφάκη στις ενορχηστρώσεις και την κιθάρα την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21:00.

Παίζουν:
Μαντώ Παναγιωτάκη, Μύρτα Σακελλαρίου, Τατιάνα Μιχαηλίδου | φωνητικά
Μάρκος Παπασηφάκις | ενορχηστρώσεις & κιθάρα

 

Τέτη Κασιώνη | «Σαν θερινό σινεμά»

Πέμπτη 22 Aυγούστου 2019, στις 21:00

Η ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη μετά από μία σειρά συναυλιών στην Ευρώπη, επιστρέφει στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 22 Αυγούστου για μια βραδιά γεμάτη από τα τραγούδια αγαπημένων ταινιών από τη μεγάλη οθόνη. Στο πρώτο μέρος θα ακούσουμε κομμάτια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο ενώ στο  δεύτερο μέρος τη σκυτάλη παίρνει ο ελληνικός κινηματογράφος με την πλαισίωση και την καλλιτεχνική συμβολή των δύο σταθερών συνεργατών της τραγουδίστριας, του Γιώργου Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και του Σταύρου Παργινού στο τσέλο και το μαντολίνο.

Ένα υπέροχο ταξίδι το οποίο ξεκινάει με μακρινές αναφορές του κινηματογράφου και καταλήγει σε χαρακτηριστικά τραγούδια των ελληνικών ταινιών που έχουν αφήσει ιστορία στον τόπο μας.

H αγάπη, το πάθος, ο έρωτας, ο πόνος και η ίδια η ζωή πλέκουν ιστορίες γύρω από τα τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει. Το σκηνικό του κήπου είναι το πλέον κατάλληλο για να εκτυλιχθεί μια νέα «ταινία» στην καλοκαιρινή Αθήνα. Με τους θεατές πρωταγωνιστές και την πόλη μας ως το πιο συναρπαστικό φόντο, τα τραγούδια θα έχουν πάλι τον πρώτο λόγο.

Παίζουν:
Τέτη Κασιώνη | τραγούδι​
Γιώργος Αθανασίου | κλασική κιθάρα
Σταύρος Παργινός | ​τ​σέλο​, μαντολίνο

Τίνα Αλεξοπούλου Live

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στις 21:00

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η performer Τίνα Αλεξοπούλου ανανεώνει το μελωδικό ραντεβού της στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 21:00. Με τη βελούδινη φωνή της ερμηνεύει τζαζ αγαπημένα, κεφάτα swing, γαλλικά ρομαντικά τραγούδια (τον Μάρτιο εγκαινίασε το μήνα γαλλοφωνίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο) αλλά και ελληνικές διασκευές του ’50 και του ’60. Συνδυάζει με χάρη και ταλέντο ποικίλα μουσικά είδη, τραγουδώντας σε επτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ισπανικά και ελληνικά.

Μαζί της οι μουσικοί Brian Voll στο πιάνο, Βασίλης Δεφίγγος στο σαξόφωνο, Μάριος Σκούφος στο μπάσο και Κώστας Καλογήρου στα τύμπανα.

Παίζουν:
Performer | Τίνα Αλεξοπούλου
Πιάνο | Brian Voll
Σαξόφωνο | Βασίλης Δεφίγγος
Μπάσο | Μάριος Σκούφος
Ντραμς | Κώστας Καλογήρου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.