«BaiLdSA live» στο Αn Club

Βαλκανικοί ήχοι και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα

Οι BAiLdSA κυκλόφορούν το νέο τους single “Balkan Express (Ride the Train)” και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Στα πλαίσια των εμφανίσεων αυτών κάνουν μια στάση στο Αn Club στην Αθήνα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Οι BAiLdSA συνδυάζoυν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες στο άκουσμα των οποίων δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτησα, μπούχτισα κτλ.

Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε το 2007 και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με μανία και περίσσια ενέργεια σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους. Το μουσικό τους στυλ συνδυάζει διαφορετικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιάκα πνευστά των Βαλκανίων. Ο συνδυασμός αυτός ξεσηκώνει το κοινό σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Οι BAiLdSA έχουν εμφανιστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία κι έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και οι Kutur Shock.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “zVaRnA” στο τέλος του 2014 κι από τότε περιοδεύουν με το βαν τους στα Βαλκάνια «σαν τσιγγάνοι χωρίς πατρίδα».

Συντελεστές

Γιάννης Βαμβακάς (ακορντεόν)
Γιάννης Γκουντάνος (τύμπανα)
Θάνος Γκουντάνος (κιθάρα, φωνή)
Γιάννης Ιωαννίδης (μπάσο)
Δημήτρης Χαυλίδης (τρομπέτα)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.