«Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι του 2010, ενταγμένοι σε μια σειρά εναλλακτικών δράσεων που έχουν στόχο την επικοινωνία με τον πολίτη στους χώρους της καθημερινότητάς του. Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης –όπως αυτή που διανύουμε– η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στη θεατρική πράξη πρέπει να ενισχύεται ιδιαίτερα από Οργανισμούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο.

Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι εντάσσονται στο ρεπερτόριο του Κ.Θ.Β.Ε. με ανανεωμένο σατιρικό λόγο και εύστοχες αναφορές στις αιτίες που οδήγησαν στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ. Το συλλογικό πνεύμα του εγχειρήματος ενισχύει τους δεσμούς και ενώνει τους υποκριτικούς κώδικες των ηθοποιών σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που αγγίζει τα όρια του θεάτρου δρόμου, του variété και της Rock σκηνής. Επισημαίνω τη θερμή συμμετοχή των ηθοποιών μας στην εναλλακτική αυτή δράση, γεγονός που προσδοκούμε να αντανακλά και στο τελικό αποτέλεσμα».

Η Παράσταση

– Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ κουφαίνει… ;

– Είναι αλήθεια ότι πτωχεύουμε; Τι ώρα ακριβώς;

– Είναι άραγε αναπόφευκτη η ΚΡΙΣΗ ακόμα και στην άλλη ζωή;

– Ποια θα είναι η τιμωρία μας;

– Και τι λεν τα ζώδια για τη μωρία μας;

– Πόσο happy μας κάνει το χάπι; Υπάρχει χάπι και για την ΚΡΙΣΗ;

-Υπάρχει ακόμη θέση στον Παράδεισο για τον υπερήφανο Έλληνα;

Την απάντηση δίνουν, τραγουδούν και ξεδίνουν: ΟΙ ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι!

Μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ –κάτι ανάμεσα σε μπάντα και τσίρκο– αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν και τραγουδούν σε ρυθμούς γνωστών θεατρικών και μη, μουσικών κομματιών. Ακροβατώντας μεταξύ παραδείσου και κόλασης, κρίσεων, επικρίσεων και μικρών ανταρσιών, πληγώνονται, μπαντάρονται και σχολιάζουν τον εφιάλτη μιας «πτωχής» πραγματικότητας και το «όνειρο» μιας άλλης –καλύτερης ίσως– ζωής, καθώς βρίσκονται πια σε απόσταση αναπνοής… από την: «ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ».