Τα Αρχεία του Μοντέρνου παρουσιάζουν από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 μία αναδρομική έκθεση με έργα του ζωγράφου Ασαντούρ Μπαχαριάν.

Ο Ασαντούρ Μπαχαριάν γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1924 και πέθανε το 1990. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο διάστημα της γερμανικής κατοχής ανέπτυξε δράση στην Εθνική Αντίσταση, για την οποία, στη συνέχεια, υπήρξε πολιτικός κρατούμενος από το 1945 ως το 1960. Το 1958 παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, έργα του στο Σαλόν Νέων Καλλιτεχνών της γκαλερί «Ζυγός».

Το 1969 ίδρυσε το Καλλιτεχνικό Πνευματικό Κέντρο «Ώρα», το οποίο ανέπτυξε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, εκδόσεις βιβλίων γύρω από την τέχνη, έκδοση της ετήσιας πολιτιστικής επιθεώρησης «Χρονικό», σεμινάρια, διαλέξεις, καθώς και η ετήσια διοργάνωση της Συνάντησης Νέων Δημιουργών από το 1975 μέχρι το 1992, όπου παρουσιάζονταν νέοι καλλιτέχνες από όλους τους τομείς της τέχνης.

Το 1983 ίδρυσε μαζί με τη Δήμητρα Τσούχλου το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών «Άποψη» το οποίο συνδιεύθυνε μέχρι το 1989. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της «Άποψης» ήταν η οργάνωση τριών μεγάλων θεματικών εκθέσεων και η παράλληλη έκδοση των βιβλίων-αφιερωμάτων «Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 1836-1984», «Η σκηνογραφία στο Νεοελληνικό Θέατρο» και «Αίθουσες Τέχνης στην Ελλάδα». Το Μάρτη του 1987 προσκλήθηκε από το Ινστιτούτο Ακουαρέλας της Ευρώπης που εδρεύει στις Βρυξέλλες, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε έκθεση καλλιτεχνών της Ευρωπαικής Ένωσης.