Μεγάλο θερινό Bazaar βιβλίου για καλό σκοπό στο Βιβλιοπωλείο Εν Πλω

Βιβλιοπωλείο Εν πλω

Μία προσπάθεια στήριξης του έργου του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών

Το Βιβλιοπωλείο Εν Πλω γιορτάζει τα 5 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του και για δύο εβδομάδες, από την 1η μέχρι και τις 13 Ιουλίου, διοργανώνει ένα μεγάλο θερινό Bazaar βιβλίου για καλό σκοπό.

Ο Σκοπός

Φέτος το Βιβλιοπωλείο Εν Πλω υποστηρίζει το έργο του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών, προσφέροντας 1 ευρώ από κάθε βιβλίο για την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας των ανθρώπων του Δικτύου, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα κινητό σημείο πώλησης καφέ (CoffeeBike), όπου θα απασχολούνται καθημερινά 6 γυναίκες, δίνοντας μια ευκαιρία επαγγελματικής επανένταξης στις γυναίκες που υποδέχεται το Δίκτυο.

Το Bazaar

Το Βιβλιοπωλείο Εν Πλω επέλεξε εκατοντάδες τίτλους ποικίλης θεματολογίας για μικρούς και μεγάλους, τα οποία το κοινό μπορεί να βρει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του βιβλιοπωλείου, μόνο με 3 ευρώ.

Το κοινό μπορεί να βρει ακόμη μια μεγάλη ποικιλία τίτλων ορθόδοξης πνευματικότητας, ψυχολογίας, λογοτεχνίας, ποίησης, δοκιμίου και πολλά παιδικά βιβλία των εκδόσεων Εν Πλω – Δόμος – Ακρίτας με έκπτωση από 40% έως και 80%, αλλά και έκπτωση από 30% για τα βιβλία όλων των άλλων εκδοτικών οίκων.

Για κάθε αγορά αξίας 10 ευρώ το κοινό μπορεί να επιλέξει ένα ακόμα βιβλίο εντελώς δωρεάν από το τμήμα προσφορών (στα 20 ευρώ 2 βιβλία, στα 30 ευρώ 3 βιβλία κ.ο.κ). Παράλληλα με κάθε αγορά, δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του Bazaar για 1 μαγευτικό διήμερο ταξίδι στην Ελλάδα για 2 άτομα.

Λίγα λόγια για το «Δίκτυο»

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν ή βιώνουν εγκλεισμό σε Καταστήματα Κράτησης.

Βασική αρχή του Δικτύου είναι το αίσθημα αλληλεγγύης, με όρους ισότητας και όχι φιλανθρωπίας, σε πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη ομάδα πληθυσμού.

Η συμβολή του ΔΣΦΑΓ έχει στόχο την αύξηση των μέσων και των πόρων, ώστε να αντιμετωπίσουν οι έγκλειστοι και οι αποφυλακισμένοι τη συγκεκριμένη αντιξοότητα που επήλθε, τους υπερφόρτωσε, τους προκάλεσε πόνο, τους δημιούργησε δυσλειτουργία σε ατομικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, τους έφερε σε κατάσταση περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέλημα του Δικτύου είναι η χορήγηση ευκαιριών και πόρων για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των προσωπικών δυνάμεων και των παρεχόμενων δυνατοτήτων από το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, η παροχή ευκαιριών κοινωνικής ενσωμάτωσης και οι ενέργειες πρόληψης του στιγματισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η μορφή της αρωγής του Δικτύου προς τις φυλακισμένες και τις αποφυλακισμένες γυναίκες μπορεί να είναι:

α) υλική (οικονομική, ρουχισμός, τρόφιμα, οικιακός εξοπλισμός κ.α),
β) εκπαιδευτική – επιμορφωτική (εκπόνηση προγραμμάτων με θέματα εκπαίδευσης Υγείας και Νομικής Υποστήριξης, μαθήματα, οργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων),
γ) συμβουλευτική (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, επαφή και εμπλοκή των γυναικών με δίκτυα στήριξης κ.α),
δ) παροχή νομικών υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Ωραία ιδέα που σίγουρα θέλει την στήριξη όλων μας.
    Κρίμα που είμαι εκτός Αθήνας. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε και εμάς που δεν μένουμε στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.