Ο χώρος τέχνης M Art Space πραγματοποιεί το 9ο Bazart. 43 καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά εκθέτουν την δουλειά τους φέτος, στο 9o Bazart, μια εκδήλωση που έχει κερδίσει την δική της θέση στην καλλιτεχνική ατζέντα της Αθήνας.

Για πρώτη φορά φέτος, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, επιλέχθηκαν μέσα από 150 και πλέον συμμετοχές στην ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε το M art space, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα στο φετινό Bazart συμμετέχουν 20 ζωγράφοι, 4 φωτογράφοι, 3 γλύπτες, 2 designers, 10 σχεδιαστές κοσμήματος, 3 handicrafts – καλλιτέχνες και 1 ψηφοθέτης.

Η διοργάνωση του Bazart στοχεύει στην ανάδειξη και την προώθηση νέων καλλιτεχνών που συχνά δεν έχουν βρει ακόμη έναν δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό, και γι’ αυτό η επιμελήτρια της έκθεσης Ευγενία Μανωλιουδάκη αναζητά κάθε χρόνο καινούριους δημιουργούς που κοιτάζουν την τέχνη τους με ματιά ανανεωτική πέρα από κάθε στερεότυπο.

Ο εμπλουτισμός του καλλιτεχνικού χάρτη με καινούριες αξιόλογες φωνές και η δυνατότητα σε πολλούς από αυτούς να εκθέσουν για πρώτη φορά, αποτελεί μια μικρή αλλά ουσιαστική προσφορά της M art προς νέους καλλιτέχνες που συχνά βρίσκονται απέναντι σε ένα κατεστημένο που τους αντιμετωπίζει με υπερβολικό δισταγμό. Παράλληλα το γεγονός ότι τα εγκαίνια του Bazart γίνονται κάθε χρόνο σε μια περίοδο «εορταστική» και παραδοσιακά «καταναλωτική» στοχεύει στην προώθηση μιας νοοτροπίας που βλέπει την τέχνη ως ένα ουσιαστικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας και την προτείνει ως ιδανική εναλλακτική οδό σε μια στείρα καταναλωτική διάθεση και μια ανταλλαγή δώρων που στερούνται σημασίας ή ουσιαστικής «χρηστικότητας».